Vežbanje kroz igru: 6 načina da razvijete grubu motoriku kod mališana

Dete koje je razvilo dobru grubu motoriku lakše će naučiti da veže pertle na cipelama ili da piše, imaće bolje rezultate u fizičkom vaspitanju, ali će se i bolje koncentrisati, brže reagovati i imati više samopouzdanja.

Gruba motorika podrazumeva kretanje celog tela koje kod dece počinje puzanjem, hodanjem i skakanjem, te je baza za razvoj fine motorike.

Dete koje je razvilo dobru grubu motoriku lakše će naučiti da veže pertle na cipelama ili da piše. U školi će imati bolje rezultate u fizičkom vaspitanju, ali će se i bolje koncentrisati, brže reagovati i imati više samopouzdanja.

Društvene mreže i deca: kad je pravo vreme da vaše dete otvori profil na Fejsbuku...

Deca grubu motoriku razvijaju i sama, u svakodnevnim aktivnostima, a ružni jesenji i zimski dan su idealni za malo zajedničkog razgibavanja uz vežbe koje će pomoći mališanima da usavrše ove važne veštine.

Predškolsko doba je idealno vreme za vežbe za razvoj grube motorike. Vežbe će podstaći detetovu energiju, što utiče i na koncentraciju i ponašanje kod kuće i u vrtiću ili školi. Ove vežbe su ujedno i zabavna igra i mogu postati vaša svakodnevna rutina za slobodno vreme.

Vežbanje kroz igru

Dobro je da vežbe uključuju i levu i desnu stranu tela (stopala, noge i ruke). Dete će imati svoju dominantnu stranu, ali dobro je razvijati i onu slabiju, nedominantnu stranu.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.