Upoznajte svoje prošlo "ja"

Kakvo god da ste detinjstvo imali, postoje elementi u vašem odrastanju koji vas koče i ograničavaju. Upoznavanje sa svojim prošlim "ja" deo je izgradnje osnove za stabilniju budućnost.

Ova vežba vizualizacije omogućava vam da upoznate i razgovarate s mlađom verzijom sebe, onom koja je doživela sve ono što istražujete kad se bavite svojom prošlošću, koja je prva počela da veruje u kritike koje sebi upućujete.

Cilj je da saznate više o dečijem delu sebe i omogućite jačem, odraslom delu svoje ličnosti (vašem savezniku, a ne vašem kritičaru) da komunicira sa njim i da ga uteši.

Pripremite se

Relaksacija je korisno oruđe kada želite da se smirite i pročistite um. Nađite mirno mesto i postarajte se da vas ne uznemiravaju, ni drugi ljudi, niti vaš telefon. Sedite pravo u udobnu stolicu i zatvorite oči. Neka vam ruke padnu u krilo. Započnite sa dubokim udisajima. Sa svakim izdahom, dozvolite delu vašeg tela da se opusti. Krenite od vrha glave ka ramenima, nadlakticama, podlakticama i šakama, grudima, stomaku, nogama i zavšite sa stopalima. Dozvolite sebi da potonete u stolicu. Osećaćete se opušteno. Ukoliko vam naiđu misli, otpustite ih.

Stupite u vezu sa svojim prošlim "ja"

Fokusirajte se na kritike koje najčešće upućujete sebi. Potom razmislite kada ste prvi put počeli da ih čujete i da verujete u njih. Stvorite mentalnu sliku sebe u tom uzrastu. Možda imate 10 godina, ili ste tek pošli u školu. Pokušajte da ocenite izraz na dečijem licu. Da li je srećno? Uplašeno? Uzbuđeno?

Izgovorite šta god vam padne na pamet. To može biti nešto poput: Zdravo! Kako si? Kako se osećaš? Šta se dešava u tvom životu?

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.