Tajne psihologa: kako vratiti ljubav u vezu i probuditi ponovo zaljubljenost u partneru

Početak svake veze najčešće se naziva "medeni mesec" i to sa dobrim razlogom - to je period u kome je sve savršeno. Međutim, nakon nekog vremena veze imaju tendenciju da postanu dosadne, odnos sa partnerom se kvari, što često vodi do netrpeljivosti. Šta je pošlo naopako? Psiholozi savetuju šta činiti u ovoj situaciji i kako vratiti ljubav u vezu.

Da bi veza funkcionisala, i da bi nas neko voleo (i ostao zaljubljen u nas), moramo da shvatimo da ključ uspeha ne leži u samim osećanjima, već u pogrešnom razmišljanju.

Jedna od najvećih grešaka koje često pravimo u vezi je verovanje da znamo o čemu naš partner razmišlja. Nismo vidoviti, ali nas to, očigledno, ne sprečava da mislimo da jesmo. "Ne želi da me pozove" automatski znači "Ne voli me više" ili "Nije oprao sudove" bi moralo da znači "Ljut je na mene". Realnost je, međutim, najčešće potpuno drugačija od naših razmišljanja - ljudi rade stvari iz pobuda kojih nikako nismo svesni. Kada pokušavamo da protumačimo nečije ponašanje naš mozak momentalno traži negativne razloge da ga objasni. Nažalost, ovo je koren velikog broja problema u vezama. U našim glavama male greške postanu očigledni znaci da nas partner više ne voli, a kada osetimo da nas neko ne voli - odbrambeni mehanizam uslovljava nas da ne uzvratimo ljubav. Tim putem ona polako nestaje iz veze.

Što pre postanemo svesni ovog problema, pre ćemo se naći na putu njegovog rešavanja, a to nam, potom, daje mogućnost da "nateramo" partnera da se ponovo zaljubi u nas, vraćajući ljubav koju smo nekada osećali u prvi plan.

Zašto nas raskid toliko boli: psiholozi otkrivaju 5 saveta za brže emotivno isceljenje posle raskida ili razvoda...

Psiholozi, filozofi i sociolozi se slažu da ljudi, većinski, svoje ponašanje podređuju određenim nepisanim pravilima. Ako bismo, na primer, hteli da pozovemo jednog prijatelja na proslavu, a drugog ne, prvog prijatelja nikako ne bismo pozvali pred drugim - ne postoji tačno određeno pravilo zašto se naš obrazac ponašanja odvija tako, ali poput ovog pravila i u vezama postoje mnoga koja se, na neki način, podrazumevaju. Međutim, ovo može biti uzrok čestih problema sa partnerom.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.

27/04/2020 PetraBurger
MOJE IME JE Petra Bürger OVO JE MOJA ISTINA ŽIVOTNA PRIČA: Kad sam pronašla dr. Ogundele, bila sam u očajničkoj potrebi da vratim muža. Ostavio me zbog druge žene, nakon što se oženio 6 godina. Moj bliski prijatelj upoznao me sa dr. Ogundeleom. Kontaktiram ga na njegovom WhatsApp-u, a on mi je rekao da će se moj muž vratiti k meni nakon 24 sata kad završim, nakon što sam pružio ono što je želio, bacio je ljubavnu čaroliju da nam pomogne da se vratimo zajedno. Nakon 24 sata kada je dao čaroliju, moj muž je počeo ponovo da mi šalje tekst i jako mi je žao zbog onoga što me je probio. Moj muž započinje da mi pokazuje ljubav i poštovanje od tog dana. Mi smo se uselili zajedno i on je bio otvoreniji prema meni nego prije i počeo je provoditi više vremena sa mnom nego prije. Otkako mi je dr. Ogundele pomogao, moj muž je vrlo stabilan, vjeran i bliži mi je nego prije. Dr Ogundele toplo preporučujem svima kojima je potrebna pomoć, problemi u vezi i tako dalje, kontaktirajte ga sa svojim Chatting WhatsApp i Viber: (+27638836445).