Svi ovo radimo, a ugrožava mentalno zdravlje: navika koja donosi stres i loše utiče na mozak

Dovoljno je samo 10 minuta - loša navika koja loše utiče na mentalno zdravlje!

Možda vam se čini da vam nekoliko minuta na društvenim mrežama ili čitanje vesti odmah nakon buđenja neće naškoditi, ali ta navika povlači nekoliko loših posledica

Stručnjaci ukazuju da takvo ponašanje može uticati na mozak i nivo stresa.

Autor i prognozer trendova Michael McQueen kaže da je prvih deset minuta u danu ključno za to kako će proći ostatak dana.

Rani znakovi narušenog mentalnog zdravlja: ove simptome nikada ne smete ignorisatiRani znakovi narušenog mentalnog zdravlja: ove simptome nikada ne smete ignorisatiEvo koji rani signali ukazuju na narušeno mentalno zdravlje!

Ako počnete odmah gledati svoj pametni telefon počećete dan tako da sebi dopustite da drugi deluju na vas.

Bilo bi bolje da počnete dan sa nečim nad čime imate kontrolu.

Osim toga, mnogo se puta ''samo mala provera'' pretvori u dugotrajno ležanje u krevetu zbog čega nervozno ustajete, brzo se spremate i izlazite iz kuće bez doručka i nekoliko trenutka mira nužno potrebnih za postupno buđenje organizma.

8 simptoma koji ukazuju na ortoreksiju: mentalni poremećaj koji ne treba ignorisati8 simptoma koji ukazuju na ortoreksiju: mentalni poremećaj koji ne treba ignorisatiŠta je ortoreksija i koji su prvi simptomi - ozbiljan poremećaj u ishrani koji može ugroziti fizičko i mentalno zdravlje!

Izvor: Sensa.hr

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.