Stres ugrožava vaš IMUNITET i privlači bolest: 3 načina da sprečite njegovo štetno dejstvo

Evo koja 3 načina pomažu da se izborite protiv hroničnog stresa i sačuvate imunitet i zdravlje!

Svedoci smo vrlo stresnog perioda za celo čovečanstvo usled pandemije korona virusa, piše Lovesensa.

Mračne brojke, statistike, vanredno stanje, ograničeno kretanje i strah od oboljenja... Svi ovi izazovi ostavili su trag na naše mentalno zdravlje.

Stručnjaci su apelovali da je, pored pravilne higijene i distance, jedna od najvaćnijih zaštita jačanje imunog sistema. Ali, kako očuvati imunitet kada ga stres konstantno obara?

Kako na upale i infekcije utiču stres, nezadovoljstvo i bes: koje emocije ugrožavaju jajnike, bešiku i matericuKako na upale i infekcije utiču stres, nezadovoljstvo i bes: koje emocije ugrožavaju jajnike, bešiku i matericuŽivotni stil, emocije i način života utiču na zdravlje svake žene! Evo kako emocije uzrokuju upale, infekcije i promene na…

Mnogi od nas tokom prethodnog perioda bili su izloženi strahovima, anksioznim osećanjima, brigom i stresom, a sve ove neprijatne emocijenegativno se odražavaju na stanje našeg organizma.

Stres čini da se u našem telu pojačaju hormoni poput adrenalina, kortizola i glukozamina. Život u konstantnom stresu negativno se odražava na naše mentalno zdravlje, ali i razara imunitet i čini nas neotpornim za mnoga virusna i druga oboljenja.

Evo koja 3 načina pomažu da se izborite protiv hroničnog stresa i sačuvate imunitet:

1. Zaštitite se od negativnih vesti

Važno je da ostanete informisani, ali ne mučite svoje telo i dušu prekomernim negativnim vestima i informacijama. Birajte samo proverene izvore informacija i pokušajte da ignorišete određene negativne vesti. Napravite razliku između stvari koje vas informišu i koje uznemiravaju vašu dušu. Ako se nakon nekih saznanja osećate uznemireno ili osećate brigu i paniku, pokušajte da ih ignorišete. Zamenite negativne vesti pozitivnim sadržajem koji vas opušta i čini da se osećate dobro.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.