Sa kojih 9 strahova treba da se suočimo u životu

Koliko puta ste zbog straha odustali od cilja? Da li ste zažalili zbog toga? Pročitajte sa kojih 9 strahova treba da se suočimo u životu kako bismo ostvarili svoje zamisli i snove...

"Danas sam volontirao za pomoć pri sakupljanju dobrovoljnog davanja krvi. Pojavila se jedna žena koja je plakala u suzama dok sam je pozivao u sobu. Kada sam shvatio da je prestravljena, rekao sam joj: "U redu je. Ne treba da date krv ako ne želite." Ona me pogledala s donorske stolice, nasmešila se prekrivena suzama i rekla: "Znam, ali ja to želim. Ne bi trebalo da me strah sprečava da uradim ono što je ispravno." Kakav je to bio poziv na buđenje. Njene su me reči odmah navele na razmišljanje o svim onim malim strahovima koji me sputavaju. Siguran sam da ćete se i vi u tome pronaći... - Marc Chernoff

I zato je pravo vreme da počnemo da se suočavamo s ovih devet strahova.

Strah od isticanja

Naš najveći strah nije da nismo dovoljno posebni, već je što smo previše posebni. Naša brilijantnost, a ne naši nedostaci su ti koji nas često najviše plaše. Sigurno ste se ponekad pitali: "Ko sam ja da bih ovo uradio?" Ali ono što biste trebali reći sebi je: "Ko sam ja da mislim da to ne mogu učiniti?" Ignorišite svoje sumnje. Zaboravite na stapanje s okolinom i društvom. Istupite i istaknite se!

Nemojte sebi ništa da zakidate. Nemojte da spasavate obraz, a izgubite dušu u tom procesu. Time ne služite svetu. Nema ničega dobrog u tome što se sputavate kako se drugi ljudi ne bi osećali nesigurno u vašem društvu. I vi treba da sijate na način na koji samo vi to možete. Rođeni ste kako bi očitovali svoju jedinstvenu brilijantnost. A ako dopustite sebi da sijate, podsvesno i drugima dajete dozvolu za to. Kako postajete oslobođeni od vlastitog straha od isticanja, vaša će prisutnost automatski osloboditi i one oko vas.

Strah od toga da niste još dovoljno dobri

Nikada neće doći savršeno vreme da biste sledili svoje snove i ciljeve. Nikada se nećete osećati 100% spremnim, jer nikada nećete biti 100% potpuni. Svaki dan rastete. Samo treba da pronađete veru u sebe, upravo sad. Vera znači život u neizvesnosti, to znači da vi osećate svoj put kroz život i da dopuštate intuiciji da vas vodi poput svetiljke u mraku.

Više: 4 saveta za srećniji život

Šta kad bi danas izabrali verovati u to da imate dovoljno, da vi jeste dovoljni i da ste dovoljno daleko stigli da bi bili vredni? Šta kad bi danas izabrali verovati u to da ste dovoljno snažni, dovoljno pametni i mudri, dovoljno ljubazni i dovoljno voljeni da bi krenuli napred? Šta kad bi danas, po zalasku sunca izabrali da verujete u to da ste napravili prilično dobar posao? I šta kad bi sutra ujutro odlučili da verujete u sve to još jednom?

Strah od dnevnih životnih oluja

Svima nam se dešava da pomislimo kako život nije fer i da ne želimo ujutru da ustanemo iz kreveta. Ponekad je to zaista tako. Ponekad je život tako stresan da se samo želite pokriti preko glave i zaplakati. Sa druge strane ponekad je tako predivan. Ponekad je život tako neverovatan da se samo želite smejati. Ponekad treba ostati pozitivan i progurati se kroz teška razdoblja. Zašto? Zato što je život vredan toga. Lepi trenuci su vredni toga. Vi ste vredni toga.

Više: Rečenica kojom ćete najefikasnije motivisati sebe

Strah od neuspeha

Najteže životne bitke su namenjene da vas učine jačima, a ne ogorčenima. Vaše borbe s neuspehom razvijaju vašu unutrašnju snagu. Ponekad vas loši izbori dovedu na prava mesta. Zapravo, kad god zabrljate, korak ste bliži svom cilju. Jedina greška koja vam stvarno može nauditi je kada odlučite da ne uradite ništa jer se bojite da ćete pogrešiti.

Više: Kako da počnete da verujete u sebe

Neuspeh nije pad; neuspeh je da ostanete pogrbljeni onda kad imate priliku da se uspravite. Vaši najjači protivnici su jednostavno glasovi u vašoj glavi. Ne možete biti neuspešni, možete samo da naučite ono što je potrebno kako biste se znali ustati i napraviti sledeći korak.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.