Recept za letnju romansu: 6 saveta za upoznavanje prave ljubavi

Svaka ljubavna priča je drugačija - nekome se leti dogodi epizoda, a nekome "glavna" ljubavna uloga.

Leto najviše miriše na vreline. One stvarne, temperaturne, od kojih se znojimo. I one lične, unutrašnje, zbog kojih se "preznojavamo". Leto je uglavnom "pozivnica" za treptaj, uzdah i radost koji liče na san, jer su slatki, nestvarni i u prolazu. Kao pečurke posle kiše, sa najvrelijim godišnjim dobom niču romanse kratkog daha, "šeme", nagoveštaji ljubavi, varljive emocije...

Statistički gledano - 87 odsto žena misli da su najlepše upravo tokom leta, pa zbog "nabildovanog" samopouzdanja opuštenije i lakše ulaze u flert. Koketne su i direktnije. S druge strane, 69 odsto muškaraca se tokom naredna dva do tri meseca radije upušta u veze, jer su pripadnici jačeg pola po prirodi vizuelni tipovi i počinju da primećuju devojke koje inače ne bi registrovali pod jaknom i u tamnim pantalonama.

Leto je uglavnom sinonim za zabavne romansirane priče od kojih se većina završi "po kratkom postupku", ali opet, mnogi brakovi su nastali na temelju letnjih ljubavi. Psiholog Vesna Petrović kaže da je to individualno i zavisi od karaktera, stila života i situacije.

Da li ima ljubavi bez zaljubljenosti: 9 vrsta ljubavi...

- Generalno važi pravilo da su ljudi opušteniji tokom vrelih meseci, kada krenu odmori, pa se svi, fizički i mentalno, izmeste iz svoje primarne sredine - kaže sagovornica "Života plus". - Svi se osećamo lepše i bolje kada se sklonimo s posla, promenimo svakodnevnu rutu i oslobodimo obaveza.

Tada lakše ulazimo u komunikaciju sa ljudima, rasterećeni smo i, zašto da ne, željni da se opustimo i zabavimo. Ali, mi smo i dalje "mi", pa čak i opušteniji emitujemo ono što smo zapravo i ponašamo se onako kako se inače ponašamo. Zbog toga je svaka priča drugačija i nekome se leti dogodi epizoda, a nekome "glavna" ljubavna uloga.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.