Psihosocijalna podrška u borbi za potomstvo

Besplatne usluge u psihološkom savetovalištu za parove u procesu vantelesne oplodnje.

Psihološka podrška parovima koji prolaze kroz proces vantelesne oplodnje (VTO), prema preporuci Svetske zdravstvene organizacije, veoma je značajan vid pomoći. Kod parova se često javljaju osećanja neraspoloženja, napetosti, straha i zabrinutosti za ishod postupka.

Grad Beograd je prepoznao je potrebu pružanja psihološke pomoći parovima i pojedincima u procesu vantelesne oplodnje i u septembru 2012. godine otvoreno je savetovalište, na inicijativu sugrađanke Maje Olić. Beogradsko savetovalište za psihosocijalnu podršku u procesu vantelesne oplodnje (Savetovalište za VTO) pruža besplatnu psihološku pomoć ženama, muškarcima i parovima koji su u procesu odlučivanja, u samom su VTO postupku ili su završili proces vantelesne oplodnje bez obzira na ishod kroz: individualno psihološko savetovanje, rad sa parovima, grupno savetovanje, grupe za samopomoć, savetovanje putem telefona (za žene koje moraju da miruju tokom procesa VTO), saradnju sa klinikama u Beogradu, Nišu i Novom Sadu u kojima se primenjuje postupak VTO i organizaciju predavanja stručnjaka iz različitih oblasti koji se bave ovom temom (ginekologa, embriologa, psihologa, pravnika).

Savetovalište je otvoreno 365 dana u godini i nalazi se u Svetogorskoj ulici 14/III. Ima kapacitet da primi oko 100 parova ili individualnih korisnika nedeljno. Korisnicima je diskrecija zagarantovana, a kol centar za zakazivanje i pružanje informacija na brojevima 011/ 655 55 04, 011/655 55 05 i 011/655 55 06 otvoren je radnim danima od 10 do 20 časova.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.