Psiholozi upozoravaju: ovakva ljubavna veza ugrožava zdravlje

Ovakav ljubavni odnos loše utiče na vaše zdravlje - evo kada je vreme da zauvek okrenete drugi list!

Pomirenje sa partnerom nakon raskida uobičajena je pojava, pogotovo u modernom svetu. Ali, ako stalno raskidamo i mirimo se sa partnerom, ugrožavamo zdravlje, upozoravaju psiholozi ističući da manjak stabilnosti u vezi može da izazove stres, depresiju i anksioznost.

Fizički simptomi koji ukazuju na anksioznost: šta se događa u telu kada smo uznemireniFizički simptomi koji ukazuju na anksioznost: šta se događa u telu kada smo uznemireniKoje promene se dešavaju u organizmu usled anksioznosti - fizički simptomi koji ukazuju na loše emotivno stanje!

Studija Univerziteta Misuri, u kojoj je učestvovalo 500 ljudi koji su trenutno u vezi, pokazala je da je čak 60 odsto ispitanika iskusilo ovakve odnose. Naučnici ističu da se ove veze obično događaju kad je jedna strana manje posvećena i zainteresovana nego druga.

Ova druga pak plaši se da ne izgubi voljenog pa toleriše razne stvari. Takođe, često se dešavaju kad par ne veže ništa osim snažne seksualne privlačnosti. Inicijalna kapisla za raskid mogu biti konstantne svađe, pa i prevara, ali se partneri posle nekog vremena opet pomire shvativši "da ne mogu bez onog drugog".

Kako da ponovo postanete bliski sa partnerom: tajna za povratak romantičnih varnica u brak ili vezuKako da ponovo postanete bliski sa partnerom: tajna za povratak romantičnih varnica u brak ili vezuJesmo li svi postali pomalo sebični, pa se uvek prvo pobrinemo za sebe, da nama bude udobno u vezi, pa bliskost nužno strada?

Ovakve veze su povezane sa lošijom komunikacijom, manjim nivoom posvećenosti, pa čak i zlostavljanjem, upozoravaju naučnici. Utiču na razvoj nesigurnosti, pa se ona strana koja je na ledu stalno preispituje zašto nije dovoljno dobra i šta treba da uradi da bi zauvek zadržala voljenu osobu. I zato, ako se ovako osećate u vezi, stručnjaci savetuju da je bolje da jednom zasvagda okončate i okrenete drugi list.

Izvor: Novosti

M. D.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.