PSIHOLOŠKI TEST otkriva ličnost i karakter: šta o vama govori CRTEŽ čoveka na kiši

Nacrtajte čoveka na kiši i saznajte šta psiholozi otkrivaju o vašoj ličnosti!

Psiholozi veruju da je moguće proceniti različite oblasti nesvesnog, kao što su strahovi, snovi, i glavne lične osobine generalno. Postoje testovi ličnosti gde se projektujete, a ovaj koji ćemo sada spomenuti, analizira kako neka osoba odgovara na određenu situaciju, i to kroz crtež.

Test ličnosti: saznajte kako vas drugi vide...

Treba da nacrtate osobu na kiši. Test bi trebalo da otkrije vaš stav prema situacijama tolerancije, pritiska i frustracije, vaše odbrambene mehanizme i nivo anksioznosti.

Glavni cilj jeste da se dobiju informacije o vašoj ličnosti i to kroz sliku pojedinca koji se našao u nekoj neprijatnoj situaciji.

Dakle, odvojite malo vremena i nacrtajte čoveka na kiši.

Raspored objekata na crtežu:

Desno: Ako je osoba na vašem crtežu na desnoj strani, to pokazuje vašu želju da profesionalno napredujete i vaše poverenje u to šta će se desiti u budućnosti.

Levo: Ako je osoba smeštena na levoj strani papira, to pokazuje vaš pesimistički stav i nešto iz vaše prošlosti što vas sprečava da u budućnosti budete srećni.

U sredini: Ako je vaša nacrtana osoba u centru, to znači da ste prilično takmičarski nastrojeni.

Kišobran:

Nepostojanje kišobrana pokazuje da nemate odbrambene mehanizme i resurse da se suočavate sa teškim životnim situacijama.

Veliki kišobran koji pokriva osobu skoro pa skroz znači da ste prilično odbrambeno nastrojeni, onaj tip osobe kojoj uvek treba zaštita i koja voli da bude sama.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.