Psihologija ljubavi: 3 razloga zašto muškarci ostavljaju dobre žene

Kada se raskid pojavi niotkuda - evo zašto muškarci ostavljaju dobre devojke/žene!

Gotovo svaka žena je bar jednom "iznajmila sobu u Hotelu slomljenih srca". Ponekad ne vidimo da prekid dolazi, čak iako se približava poput razjarenog bika u neonski zelenoj košulji i trubi u rog. Drugi pak put, raskid se pojavi niotkuda. Sve je bilo u redu, kad odjednom... nije.

Kako god da se prekidi pojave, oni obično imaju nešto zajedničko – tri razloga koje vaš bivši verovatno krije – a koji su ga sprečavali da vam kaže kako se zaista osećao.

Možda mislite "Ma ne, kod mene nije bilo tako. Ne moj dragi". Vaš muškarac je bio osećajan, otvoren i plakao je uz romantične filmove. Ali svi se muškarci bore sa tim problemima koje ih zbunjuju i zbog kojih se zatvaraju u sebe.

10 stvari koje uništavaju ljubavni odnos10 stvari koje uništavaju ljubavni odnosPonašanje koje uzrokuje kraj ljubavi - evo šta treba da izbegnete u odnosima!

Razumevanje tih problemima može vam pomoći da prebrodite bolan raskid ili čak pomogne da se pomirite sa bivšim.

Evo koja su to tri tajna razloga zašto muškarci prekidaju sa stvarno sjajnim ženama:

1. Oseća da je pod pritiskom i nije dovoljno dobar

Jeste li ga ganjali, hteli od njega više pažnje ili seksa nego što vam je on pružao? Jeste li osećali da često pokušavate "popraviti" stvari u vezi?

Ako se prepoznajete u tome, sigurno je postojala neravnoteža u vašem odnosu i on se verovatno osećao pritisnutim i nedovoljno dobrim za vas. I važno je da znate – to nije vaša krivica.

Većina muškaraca beži od emocionalnog pritiska kao da je reč o njihovom životu, jer u njihovom umu oni stvarno spašavaju svoje živote. Emocionalni pritisak je izazov za nerazvijeni deo muškarčeve muškosti i on oseća da se ne zna sa tim nositi. Čini mu se da šta god učini, nije i nikada neće biti dovoljno dobar za vas. Zbog toga se muškarci radije zatvaraju u sebe poput tvrđave, nego da se suoče sa još većim osećajem pritiska i nedovoljnosti.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.