Proverite da li ste empatična osoba: ovih 8 osobina imaju ljudi sa razvijenom empatijom

Empatija je emotivni i kognitivni fenomen, a da li vi savršeno razumete osećanja drugih ljudi?

Prirodni umetnici

Empatične osobe prirodno privlače umetnost. Vrlo su kreativne i umetnost im omogućava da u potpunosti izraze svoju ličnost i katarzično iskustvo, a to je upravo ono što im je potrebno da postignu sklad iskustava koje imaju sa ljudima. Svet ih iscrpljuje, a umetnost ih smiruje.

Proverite da li ste zaljubljeni ili ste samo vezani za partnera: ovih 5 razlika otkrivaju istinu o vašoj ljubavnoj veziProverite da li ste zaljubljeni ili ste samo vezani za partnera: ovih 5 razlika otkrivaju istinu o vašoj ljubavnoj veziKao što izreka kaže: “Slično privlači slično”. Ako je to istina, bilo bi pametno postati osoba kakvu želimo da privučemo!

Sjajni slušaoci

Empatični mogu slušati druge ljude satima i osećaju da je njihova svrha rešavati njihove probleme i dileme. Takođe, sakupljaju sve informacije u sebi, sa svrhom da pomažu ljudima oko sebe.

Ne vole vesti

Društvene mreže i vesti mogu imati snažan uticaj na empatične osobe. Događaji u svetu mogu ih uznemiravati jer osećaju jedinstvo sa čitavim svetom. Oni razmišljaju o sebi kao delu svemira i smatraju svojom ulogom da rešavaju probleme sveta. Takođe, veruju da mogu promeniti ono što se događa oko njih, pomažući jednoj po jednoj osobi u svom okruženju.

Vole prirodu

Provođenje vremena u prirodi empatične osobe smiruje i opušta. Priroda je za njih utočište i mesto isceljenja.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.