Proverite da li sami sabotirate svoje izlečenje: 4 dokaza da stojite sebi na putu isceljenja i sreće

Svaka samosabotaža rođena je iz uverenja da smo "manje-od", da nismo dovoljno dobri, da ne zaslužujemo ljubav i obilje...

Kada je reč o našoj slici o sebi, svesni um je samo vrh ledenog brega. Naši programi, razumevanje života, sećanja... sve je to pohranjeno u ogromnoj bazi podataka – podsvesnom umu. On sve snima i zna više o tome u što vi verujete nego što će vaše budno stanje svesti ikad znati.

Samo kroz dela i iskustva možemo istinski znati kakva su nam uverenja. Mi delujemo i živimo u skladu sa onim što su nas učili da verujemo, a to nije uvek onako kako se čini. Vrlo je moguće imati uverenja za koja i ne znamo da ih imamo. Sabotiranje sebe jednostavno znači – stajati samome sebi na putu.

Proverite da li vam je hitno potreban duhovni detoks: izbacite iz duše potisnutu negativnu energijuProverite da li vam je hitno potreban duhovni detoks: izbacite iz duše potisnutu negativnu energijuNije teško otkriti da li vam je potrebno duhovno čišćenje. Znakovi mogu biti suptilni, ali, ipak često su jasni.

Kako sabotiramo svoje iscjeljenje?

1. Identitet ja-ne-vredim

Vrlo često podsvesno uverenje koje proizlazi iz nedostatka ljubavi prema sebi. Duboko u sebi ne verujemo da zaslužujemo isceljenje i nastavljamo činiti ono što će potvrditi to uverenje. Osećaj nevrednosti dolazi od zadržavanja starih povreda.

Kao dete možda smo bili zlostavljani fizički ili mentalno. Dete stiče uverenje da ne zaslužuje ništa bolje od toga i to se ponavlja kao istina, sve dok se uverenje ne ukloni. Kako dete raste, svaki put kad se pojavi isti obrazac zlostavljanja ili kritike, on potvrđuje već poznatu unutrašnju istinu. Čim se to uverenje ukloni i zameni uverenjem "ja zaslužujem isceljenje", započinje proces ozdravljenja.

2. Strah od novog identiteta

Drugi aspekt je obrazac "strah od gubitka onoga što poznajemo". On vodi u suprotnom smeru od poziva na promenu koja je potrebna. Unutar tog obrasca, čak i kada doživljavamo nešto što nije dobro za nas, možda nas i povređuje, to je nešto što poznajemo. A njegovo uklanjanje znači nesigurnost.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.