Promenite svoju karmu

Karmički obrasci su nalik na pokvarenu ploču koja se stalno vrti. Ipak, uz odgovarajuću metodologiju i rad na sebi, moguće je promeniti ovakve obrasce.

Iza većine problema koje imamo kao pojedinci, ali i kao društvo u celini, leži negativna karma koja nas sprečava da postignemo željene ciljeve. Nedovoljno je poznato da je karmu moguće promeniti, a još manje se govori o tome kako to učiniti. Naravno, neke oblike karme je moguće menjati, a neke ne, i u tom smislu govorimo o promenljivoj i nepromenljivoj karmi.

Nepromenljivu karmu čini, na primer, naše fizičko telo, roditelji, talenti i sposobnosti koje posedujemo i koji predstavljaju karmički okvir unutar koga možemo da živimo najbolje što možemo.

Međutim, dobar deo karme je moguće izmeniti ukoliko se aktivno trudimo i radimo na pročišćenju naučenih obrazaca. Promene se neminovno događaju, one nemaju alternativu, a na nama je da ih usmerimo, da se promenimo iznutra i da tako okončamo negativnu karmu. Promene su često i bolne jer zahtevaju da se odreknemo poznatih programa i da se okrenemo novom životnom stilu, ali veći deo bola koji nastaje zbog promena proističe iz otpora prema njima, a ne od samog procesa promene. Zato se promenama treba prepustiti sa što manje otpora.

Tomislav Budak posvetio je godine svog rada, vremena i energije kako bi pronašao sisteme za unutrašnje pročišćenje i kako bi ih preoblikovao u smislen, razumljiv i praktičan sistem koji daje rezultate. On je sredinom devedesetih godina kreirao sistem za duševno čišćenje - koji je delimično preuzeo od drugih, a delimično ga utemeljio na sopstvenom radu i iskustvu.

Transformacija karmičkih obrazaca je oblik alternativne psihoterapije koja, iako mnogo liči na klasičnu psihoterapiju, ima i brojne razlike. Dubina određenih intervencija, kao i njihova celovitost, bitno se razlikuju, jer ovaj sistem počinje tamo gde se klasična psihoterapija zaustavlja. Alternativna psihoterapija ima za cilj da radi na uzrocima problema i da ih uz pomoć jasnih i primenljivih tehnika menja. Savremena psihologija, sa druge strane, još uvek ne ulazi dovoljno duboko u srž problematike već se veći naglasak stavlja na postavljanje dijagnoze, na traganje za nečime što je izazvalo problem i "kopanje" postaje samo sebi svrha. Čak i kada se do uzroka problema dođe, ne nude se odgovori na pitanje kako promeniti negativni obrazac, uverenja, i šta činiti sa problemom kako bismo ga se trajno oslobodili. Tomislav Budak ističe da sistem transformacije karmičkih obrazaca ima za cilj da čovek u sebi napravi promene koje dovode do poboljšanja na svim nivoima bića i postojanja.

Šta su to karmički obrasci?

Karmički obrazac je svaki duševni sadržaj koji na bilo koji način opterećuje osobu nepoželjnim telesnim stanjima, emocijama, mislima. Karmički obrazac se ponaša kao magnet koji privlači sebi slične programe, a zrači i sopstvenu energiju i snažno utiče na to kako nas drugi ljudi doživljavaju. Osobama se dešava da stalno ponavljaju jedne te iste greške i umesto da ostvaruju svoje ciljeve - vrte se u krug. Mnogi postaju zarobljenici ograničavajućih životnih modela, ali zanimljivo je da nema spoljašnjeg „tamničara", već je izvor takvog problema čovek sam. Svesno ili nesvesno, svako sam stvara svoje životne okolnosti.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.