Prirodnim endorfinom protiv depresije: 19 načina da budete srećni iako je "depresivni ponedeljak"

Jeste li već podelili komplimente kolegama? Niste još? Požurite i ulepšajte i SEBI i njima dan!

Ponedeljak je! Sinoć ste se do kasno u noć provodili sa prijateljima, ili ste tek stigli sa mini-izleta. Danas vas opet „drma" loše raspoloženje.

Na milijarde „nesrećnika" oseća se isto kao vi. Očajava zajedno s vama, jer je vreme za ustajanje iz kreveta. Obaveze čekaju i ne mogu se odlagati zbog vaše želje za snom. A vi ste tako depresivni i džangrizavi... Ali, smognite snage i pokušajte da pobedite ponedeljak, piše Lisa.

1. Ako je ikako moguće promenite posao

Sačinite spisak stavki koje vas čine srećnim u vezi sa poslom koji radite. Dodajte i one koje vas čine nezadovoljnim. Hm... Ako imate mogućnosti da promenite posao i počnete da radite nešto što će ređe da vas dovodi do stresnih situacija, a samim tim i do depresivnog ponedeljka - uradite to odmah.

2. Skratite spavanje za vreme vikenda

Istraživanja pokazuju da previše sna tokom vikenda dovodi do pasivnosti. Isplanirajte što više opuštenih aktivnosti za subotu i nedelju.

3. „Glavni" posao započnite utorkom

Ako je moguće, ubedite svog nadređenog da vam dozvoli da najvažniji deo posla započnete u utorak. Vaša jedinstvena radna nedelja „od utorka do subote" bi vam na taj način oslobodila mozak od napada panike ponedeljkom.

Karakteristike tuge i depresije: kako napraviti razliku između negativnih emocija...

4. Setite se zacrtanih ciljeva

Zapisujte svoje ciljeve na papiriće i okačite ih na frižider, u kupatilu, na vrata sobe u kojoj spavate... Svakodnevno podsećajte sebe na već postignute ciljeve, ali i na one koji još čekaju.

5. Upražnjavajte jutarnje vežbe

Joga, džoging, aerobik ili plivanje - nije važno koju ćete aktivnost izabrati za početak dana. Važno je da pokrenete adrenalin, da vas „odbaci" do daljih obaveza na pravi način.

6. Ne preskačite doručak

Čuvajte svoj metabolizam. Priuštite mu zdrav doručak svakog jutra.

7. Izgled za bolje raspoloženje

Komplimenti na račun vašeg izgleda, nove frizure ili boje karmina laskaju vam u svakoj situaciji, a posebno su važni u ponedeljak ujutru.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.