Pravilo od 3 sekunde može spasiti ljubavnu vezu, posao i prijateljstvo: evo kako da kontrolišete svoje emocije

3 sekunde mogu spasiti ljubavnu vezu i prijateljstvo - ovo pravilo uvek treba da poštujete u svakom razgovoru!

Emocije imaju veliki uticaj na svaku odluku koju donosimo - zato je važno da razumemo kako one funkcionišu i kako ih držati pod kontrolom, piše Lovesensa.

Postoji nekoliko jednostavnih načina kako steći tehniku za kontrolu svojih i emocija drugih ljudi. To su tehnike koje podrazumevanju, na primer, postavljanje određenih pitanja ili pauze u trenutku velike napetosti.

Ove dve nabrojane metode možete da kombinujete kako biste postigli najbolji efekat - zaustavljanjem i postavljanjem pitanja u pravo vreme, postižete odličnu ravnotežu.

Poznati glumac, pisac, TV voditelj i stand-up komičar Craig Ferguson učinio je popularnim ove trikove.

Teslini talasi zdravlja i Tesla komunikacija duše: Kako otkriti zašto neko na nesvesnom planu odbija isceljenjeTeslini talasi zdravlja i Tesla komunikacija duše: Kako otkriti zašto neko na nesvesnom planu odbija isceljenjeMetoda lečenja rekonstruktivnim frekvencijama koja se zove Tesla metamorfoza zdravlja utemeljena je na Teslinim principima…

U jednom svom intervjuu pre mnogo godina Ferguson je dao vrlo dobre savete:

"Pre nego što kažete bilo šta, uvek se zapitajte sledeća tri pitanja:

  • Moram li to baš odmah da kažem?
  • Da li bih to sigurno trebao reći?
  • Da li bih to sada sigurno trebao da kažem? "

Ovo je zaista magični trik koji se može upotrebiti u svakom vidu komunikacije, a za njega je potrebno razmisliti samo nekoliko sekundi. Pomaže da izbegnemo greške i negativne posledice, jer izgovorene reči često imaju veliku težinu.

Trikovi poput ovih mogu pomoći brzopletim osobama koji su se zbog nepromišljenih reči često nalazili u negativnim situacijama.

Postavljanjem svakih od ova tri pitanja smanjujete intezitete svojih emocija, aktivirate um i razbistrićete misli.

Primenjena psihologija: 10 psiholoških trikova koji će vam pomoći u komunikaciji i životuPrimenjena psihologija: 10 psiholoških trikova koji će vam pomoći u komunikaciji i životuNe morate biti psiholog da biste bolje razumeli svoje ponašanje i ponašanje drugih ljudi. Psiholog Ryan Anderson na sajtu…

Takođe, odgovor ne mora biti negativan, ako kažete sebi nakon tri pitanja da je vreme nešto da kažete, onda to zaista izgovorite.

Dok postavljate sebi pitanja budite smireni i napravite pauzu u komunikaciji. Za ovo će vam trebati nekoliko sekundi, a možete izbeći značajne greške.

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.