Poznati psiholog Viktor Frankl otkriva: ova tehnika donosi sreću i uspeh uvek i svuda

Ovo je najbolja motivacija uvek i svuda - sjajna tehnika poznatog psihologa koja donosi olakšanje u životu!

Poznati austrijski psiholog Viktor Frankl pronašao je jedan savršen zakon za srećan život, piše Lovesensa. U kombinaciji psihoterapije i motivacije nastaje logoterapija koja čini savršen podsticaj u svakom segmentu života. Ova tehnika ne mora se primenjivati samo u ostvarenju poslovnih ambicija, niti u psihoterapiji - nju mogu koristiti apsolutno svi u svakom trenutku kako bi postali srećniji i uspešniji.

Logoterapija sačinjena je od grčke reči logos - reč/smisao i reči terapia, što znači nega. Ovaj vid terapije odnosi se na terapiju smisom odnosno predstavlja tehniku koja pomaže pojedincu da pronađe pravi smisao u svakoj životnoj situaciji.

Nakon što je prošao kroz razne teškoće tokom Drugog svetskog rata, Viktor Frenkl napisao je nekoliko dela i kroz svoja iskustva želeo je da pokaže da sve u životu ima smisla.

Toksične emocije ugrožavaju ZDRAVLJE: evo koje tegobe uzrokuje ljutnja i kako je sprečitiToksične emocije ugrožavaju ZDRAVLJE: evo koje tegobe uzrokuje ljutnja i kako je sprečitiŠta činimo sebi, činimo i drugima! Evo kako ljutnja utiče na zdravlje organa i kako se odvići od reagovanja ljutnjom ili besom...

"U najmračnijim životnim trenucima čovek je kadar da preživi i sačuva deo duševne slobode koju mu niko ne može oteti, čak i tada čovek može birati. "

Logoterapija pomaže svakoj osobi da pronađe smisao egzistencije. Uloga logoterapeuta nije da vam otkrije smisao života, već da vas navede da ga sami odgonetnete.

U svakodnevnim životnim situacijama pokušajte sami sebi da budete logoteraput. To znači da ćete kada vam sudbina donese nevolje, u svakom delu te situacije videti samo jedan veliki zadatak. Čovek često nema tu moć da promeni okolnosti ili ublaži određenu patnju, ali ima moć kada u njoj treba da shvati smisao.

Pokušajte da pronađete razlog zašto vam se to dešava - da li nastalo samo kao splet okolnosti, da li je produkt vaše greške ili nas vodi ka nečem što će vam doneti dobro?

Ovi znakovi pokazuju da osoba ima kompleks više vrednosti: evo kako prepoznati lažno samopouzdanjeOvi znakovi pokazuju da osoba ima kompleks više vrednosti: evo kako prepoznati lažno samopouzdanjeKako prepoznati da osoba pati od kompleksa više vrednosti...

Volja za smislom je najjača sila koja vlada čovekom. Čak i kada vam izgleda kao da će ceo svet da vam se sruši, važno je da pronađete simsao. Najviše smisla prema doktoru Viktoru Franklu možemo videti u ljubavi, radu pa i trpljenju, odnosno odgovaranju na napone i izazove okoline.

Kada pokušate da pronađete smisao u svakom danu, situaciji, odnosu ili promeni, prestajete da budete nemi posmatrač svojih frustracija, strahova i tegba, već se uzdižete i postajete gospodar svog života.

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.