Planiranje s merom

Prvi uslov da ostvarite sve planove jeste da planova ne bude previše.

"Život je putovanje, a ne destinacija."

Ralf Valdo Emerson

Planiranje i strogo pridržavanje jednog cilja može biti kontraproduktivno. Naučite da budete fleksibilni i iskoristite najbolje što vam se u momentu pruža.

Definišite prioritete, a ostatak vremena delujte u skladu sa trenutnom situacijom. Ovo ne znači da ne treba da pravite planove, već da treba da ih imate što manje. Time ćete sebi stvoriti iluziju i nerealna očekivanja. Umesto toga, definišite nekoliko prioriteta, a tu spada sve ono što vaš čini srećnim.

Život posmatrajte pre kao putovanje, nego kao dostizanje nekog cilja. Prepreke na koje nailazite su ono što će obogatiti vaše iskustvo i što će učiniti život ispunjenijim. Ukoliko život posmatrate kao plovidbu okeanom, veština kojom treba da ovladate nije definisanje cilja, već sama plovidba. Idite tamo gde vas talas nanese, i naučite da se nosite sa novonastalim situacijama.

Ispunite svoj dan istraživanjem i učenjem novih stvari, uživajte u momentu, čak iako niste postigli sve što se planirali. Tek kada naučimo da uživamo u plovidbi, bićemo istinski zadovoljni. Naša sreća ne zavisi od ispunjenja nekog cilja, već svega onoga što čini naš život dok idemo napred.

 

U. K.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.