Partnerska kriza sredovečnosti

Da li vam šetnja bez njega izgleda isto kao i sa njim? Da li se tišina uvlači u vašu vezu? Vreme je da se zaustavite i počnite pozitivno da mislite i radite.

Osećanje da se život više ne može bitno izmeniti, da smo uhvaćeni u zamku, da je „to to ili sve”, neostvareni ciljevi koji rađaju panični strah ponekad podstaknu čoveka na preokret u vlastitom životu. U potrazi za novim „ja” zbog “krize  često se menjaju životni pozivi ili se brže-bolje okrenemo traženju novog životnog saputnika, što može izazvati sveopšte zaprepašćenje.

Uhvaćeni u koštac sa nerazrešenim poteškoćama iz ranijeg razdoblja, i u pokušaju traženja identiteta u mladosti, stari potiskivani strahovi, sakrivene želje, odlagane odluke izbijaju na površinu često dramatično, čak i rušilačkom snagom. Tada pokušavamo da odbacimo prošlost, prebrišemo dosadašnji život i sve počnemo iznova.

- Nekada mi je smetalo kada moj partner radi do kasno ali sam se jednostavno navikla. Svake noći zaspim u praznom krevetu i to mi stvara ružan osećaj.
Podelite svoja osećanja sa partnerom i porazgovarajte o tome. Posao može da sačeka ma koliko da je važan - rasporedite svoje vreme i večeri provodite zajedno i zajedno odlazite na spavanje.

- Imam osećaj da ranije nisam mogla bez njega. Iščekivala sam trenutak kada će doći. Sada mi to nije od nekog značaja, čak mi šetnja bez njega izgleda isto kao i sa njim.
To je veoma loš znak, zastanite i preispitajte vaša osećanja.

- Nekada smo pričali o svemu, a sada teško nalazimo temu za razgovor.
Kada se tišina uvuče u vezu vreme je za paniku i rigorozne mere, spasavajte vezu!

- Prestali smo da izlazimo, sedimo kod kuće i gledamo televiziju. Veza nam se polako pretvara u nepodnošljivu dosadu.
Hitno zajedno napravite spisak mesta za izlaske, događaje i prijatelje.

- Kućni poslovi mi postaju zanimljiviji od zajedničkih aktivnosti.
Morate reagovati! Razmislite i preispitajte svoja osećanja, koncentrišite se na partnera i posvetite mu pažnju.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.