Ove 3 stvari treba da uradite kada ste uznemireni: evo kako da se izbegnete napad panike

Anksioznost ili napad panike ometaju obavljanje osnovnih životnih aktivnosti, a evo kako da se uz pomoć 3 jednostavne tehnike oslobodite uznemirenosti!

Za normalan i produktivan život pojedinac mora biti zdrav - mentalno i fizički. Anskioznost predstavlja veliku prepreku ka tome, a obično nastaje iz straha ili nade da želimo nešto nedostižno, aktuelnih životnih problema, te nas muči i pritiska iznutra.

Kada osećaj panike i uznemirenosti obuzme vaše telo probajte da uz pomoć ovih jednostavnih tehnika suzbijete anksioznost.

Vežba 3 dobre stvari: kako da pobedite anksioznost i izgradite optimizamVežba 3 dobre stvari: kako da pobedite anksioznost i izgradite optimizamGrađenje optimizma i zahvalnosti postiže se jednostavnom psihološkom vežbom - 3 dobre stvari!

Radite sklekove

Sklekovi su najbolji način da skrenete misli sa mentalne anskioznosti i obezbedite dovoljnoj količini krvi da prostruji kroz vaše telo, kako bi vam bilo lakše. Sklekovi nas čine jačim, ne samo fizički već omogućavaju da razmišljamo trezvenije zbog ubrzane cirkulacije krvi do mozga. Kada počnete da ih radite, manje ćete razmišljati o svojim problemima, čime ćete redukovati anskioznost.

8 pitanja i odgovora o anksioznosti8 pitanja i odgovora o anksioznostiUbrzano lupanje srca? Da, anksioznost može da ga izazove, ali posledice za ovaj organ neće biti ništa ozbiljnije od onog koje…

Duboko udišite

Kada osetite da se suočavate sa panikom i mislite da nećete uspeti da se izborite sa njom, duboko udahnite par puta. Smislite neki racionalan plan i osmislite akciju koja će učiniti da ne razmišljate negativno i ne dopustite panici da zavlada. Udahnite, sedite mirno par minuta, osluškujte ama baš svaki šum oko sebe, jer ćete na taj način odvratiti misli od problema. Dišite duboko dok se ne osetite mirnije.

Vozite bicikl

Možda zvuči glupo, ali zaista pomaže. Ne samo da je vožnja bicikla svojevrsna vežba, već vas ubacuje u tempo ritmičkog vežbanja. Dok se vozite kroz park, morate obratiti pažnju na prirodu a to vam donosi mir.

Izvor: B92

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.