Ova 4 reči govorimo svakog dana, a mogu biti pogubne za našu sreću i uspeh: pazite kako ih izgovarate

Neverovatna snaga reči - pazite kada i kako ovo izgovarate...

Reči sadrže veliku snagu. Reč vas može usrećiti, nadahnuti i potpuno promeniti tok vašeg života. S druge strane, reč vam takođe može slomiti srce na milion komada u bukvalno jednoj sekundi, piše Lovesensa.

Reči mogu imati i anđeosku i đavolsku moć, a samo do vas zavisi na koji način ćete koristiti tu njihovu moć.

Primenjena psihologija: 10 psiholoških trikova koji će vam pomoći u komunikaciji i životuPrimenjena psihologija: 10 psiholoških trikova koji će vam pomoći u komunikaciji i životuNe morate biti psiholog da biste bolje razumeli svoje ponašanje i ponašanje drugih ljudi. Psiholog Ryan Anderson na sajtu…

Postoje reči za koje niste svesni da mogu narušiti vaš odnos sa drugim ljudima.

Predstavljamo vam primer od četiri reči koje koristimo u svojoj komunikaciji, a nismo svesni njihove snage.

1. Uvek

Ova reč je u stanju da napravi dvorce i uništi ih brzinom svetlosti. Reč "uvek", koja se koristi na pozitivan način, na primer, u afirmacijama, može imati zaista nadahnjujući efekat. Ovako jednostavna rečenica kao što je "uvek se poboljšavam kao osoba" može da inspiriše i pomogne da verujete u sebe.

Naprotiv, kada upotrebljavate ovu reč na negativan način, ne samo da možete izgubiti veru u sebe, već podstaći i druge da počnu loše razmišljati o vama. Na primer, fraza: "Uvek sve pokvarim."

Koje "uvek" birate za sebe?

2. Ali

Ova jednostavna reč od tri slova može uzrokovati anksioznost i izuzetno sumnju u sebe. Automatski seje seme sumnje u vaš um ili um osobe sa kojom razgovarate. Na primer, "Volim te, ali ..."

Reč "ali" može poništiti sve što ste ranije rekli. Štaviše, često je prati negativna fraza koja uništava pozitivan početak vaše čitave rečenice. Ako želite da izgradite zaista zdrav odnos, bolje je izbegavajte.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.