Naučno dokazano: evo zašto je zdravo plakati

Da li plačete na tužne scene u filmovima ili se pravite jaki? Ako ne pustite nijednu suzu, znajte da su emotivci srećniji od vas.

Emotivci su srećniji od drugih ljudih, to je pokazalo holandsko istraživanje u kojem su ispitanici gledali filmove Život je lep i Hachiko: Priča o psu, a oba se kotiraju visoko prema broju prolivenih suza. Nešto više od 50 procenata ispitanika plakalo je tokom gledanja odabranih filmova. Učesnici istraživanja odmah su po završetku filma upitani kako se osećaju, zatim ponovo nakon 20 minuta, pa opet nakon 90 minuta.

Pomoću ovih šest reči rešićete svaki konflikt: profesorka univerziteta daje savet zlata vredanPomoću ovih šest reči rešićete svaki konflikt: profesorka univerziteta daje savet zlata vredanKljuč u izgovaranju ovih reči je da najpre sebi priznate da ste možda u svojoj glavi pogrešno shvatili osobu sa druge strane.

Raspoloženje osoba koje nisu plakale nije se promenilo ni odmah nakon filma, ni posle nekog vremena. „Plačljivci“ su se loše osećali odmah po završetku filma, ali se njihovo raspoloženje vratilo u normalu već nakon 20 minuta, a nakon 90 minuta njihovo raspoloženje bilo je bolje nego pre gledanja filma!

3 osnovna stuba emocionalne inteligencije: evo kako da ojačate emotivnu inteligenciju3 osnovna stuba emocionalne inteligencije: evo kako da ojačate emotivnu inteligencijuEmocionalna inteligencija izuzetno je bitna za lični i profesionalni život, a ovi jednostavni saveti će vam pomoći da je ojačate.

Čini se kako plakanje deluje kao emocionalni čistač, zaključili su istraživači, i da može da popravi raspoloženje. Sledeći put u bioskop ponesite paketić maramica i bez stida pustite suzu.

Izvor: Lovesensa

procitajte-jos3

Govori o vama i kada ne pričate: evo kako oblik usana otkriva vaš karakter

Mala usta imaju velikodušne i dobroćudne osobe, a velika otkrivaju ambicioznu prirodu, tvrde psihilozi.

Oni smatraju da oblik i punoća usana, naravno onih koje je priroda podarila, ukazuju na određene crte karaktera.

Stoga, ukoliko želite da saznate šta vaše usne poručuju o vama, uzmite ogledalo u ruke i proverite koliko sebe zaista poznajete.

Nastavak teksta pročitajte OVDE!

Magda Dežđek

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.