Naučno dokazano: 5 osobina koje čine da žena bude izrazito privlačna

5 osobina kod žena koje izuzetno privlače muškarce - privlačnost je mnogo više od fizičke lepote!

Fizički izgled i spoljašna lepota samo su jedan delić u procesu privlačnosti, a ispitivanju pokazuju da držanje, govor tela, otvorenost i humor kod žena imaju snažniju moć privlačenja u odnosu na fizički izgled, piše Lovesensa.

Nekoliko različitih naučnih ispitivanja dokazuje da sledećih 5 parametara čini da žena bude izuzetno privlačna:

1. Biologija - ciklus i položaj glave

Istraživači su otkrili da žene kada blago nagnu stranu u jednu glavu postaju više zavodljivije i imaju određenu dozu mističnosti.

Robin Šarma: Poruka ženamaRobin Šarma: Poruka ženamaPostoji razlog što ovo čitate...

U ovom istraživanju muškarcima su prikazane fotografije žena snimljenih iz razločitih uglova i različitih menstrualnih ciklusa. Rezultat je bio takav da su muiškarci pretežno izabrali fotografije na kojima je žena blago negela glavu u jendu stranu i one na kojima su žene u plodnoj fazi menstrualnog ciklusa.

Istraživači naglašavaju da ovi faktori utiču samo na percepciju lepote, ali nisu strogi uslovi za žensku privlačnost.

2. Ljubav prema riziku

Prema studiji sa Univerziteta na Aljasci, muškarci (kao i žene) smatraju da je određena skonost riziku i adrenalinu verlo atraktivna.

Na primer, moguće je da će vam se više dopasti osoba koja lakše izlazi iz zone komfora, bolje podnosi promene i želi da život pretvori u avanturu u odnosu na one koji nikada ne prelaze granice ličnih uverenja.

3. Dobar smisao za humor

Istraživanja pokazuju da je smisao za humor jedna od osobina koje ljudi žele da vide u svojim partnerima. Kada su počeli duvblje da istražuju ovu temu, naučnici su otkrili da muškarci naročito cene kada žene znaju da se šale na svoj račun.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.