Naučnici u potrazi za srodnom dušom: ovo je glavna tajna srećnih parova

Znate li šta garantuje stabilnu, kvalitetnu i uspešnu ljubavnu vezu? Bez jedne stvari ljubav definitivno ne može trajati.

Psiholog Peter Pearson, koji u Kaliforniji vodi Institut za parove i celu svoju karijeru posvetio je rešavanju ljubavnih problema, tvrdi da samo jedna stvar garantuje stabilnu i uspešnu vezu.

To su - temeljne vrednosti. Tačnije, važno je da s partnerom delite iste temeljne vrednosti.

"Samo jedna stvar garantuje stabilnu i uspešnu vezu."

Temeljne vrednosti su važnije od naleta uzbuđenja koje osećate kada upoznate nekoga s kim delite osećaj privlačnosti, jer će te hormonalne reakcije vremenom izbledeti, a zajedničke vrednosti opstaju, rekao je za BI doktor Pearson.
On kaže da interesi mogu biti predmet kompromisa, ali ne i vrednosti.

Ako biste vi želeli za vikend otići u prirodu, a vaš partner želi da ostanete kod kuće i pripremate večeru za prijatelje, kompromisno se možete dogovoriti da ovaj vikend ispunite njegovu želju, a sledeći vašu.

Međutim, ako vi želite decu, a vaš partner izričito odbija tu ideju, to je pitanje temeljnih vrednosti, koje može dovesti do problema u vezi.

Zbog toga je važno da prilikom upuštanja u ljubavne veze vodite računa o svojim vrednostima, kao i o vrednostima osobe za koju ste zainteresovani kako u budućnosti ne bi došlo do sudara vaših svetova.

naucnici_u_potrazi_za_srodnom_dusom_ovo_je_glavna_tajna_srecnih_parova_2.jpg

Izvor: Zadovoljna

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.