NAJJEDNOSTAVNIJI NAČIN DA SE OSLOBODITE STRESA I ANKSIOZNOSTI: Naučno dokazano da svima pomaže

Kako da se brzo i najlakše oslobodite stresa - ovaj trik pomaže skoro svima!

Istraživanje američkog Univeziteta u Connecticutu i češkog univerziteta Masaryk otkrilo je da ponavljajući rituali imaju važnu ulogu u smirivanju anksioznosti.

Nosiopci istraživanja smatraju da rituali i navike pomažu zato što mozgu pružaju osećaj strukture, redovnosti i predvidlvosti.

Drugim rečima, kada radimo neku poznatu aktivnost koja nam je prijatna, mozak nam šalje signal da smo na sigurnome i da je sve u redu.

Odlazak na liturgiju, vežbanje joge, vizualizacija, pisanje dnevnika i slične navike mogu biti upravo ono što je vašem telu i umu potrebno da bi se oslobodili nakupljenog stresa i osećaja neizvesnosti.

Kako da smanjite stres u menopauzi: 5 načina da ponovo postanete srećna i zadovoljna ženaKako da smanjite stres u menopauzi: 5 načina da ponovo postanete srećna i zadovoljna ženaMenopauza treba da bude period u kojem ćete se posvetiti sebi, zdravlju i načinu kako da u novom dobu budete srećna i zadovoljna… STRES RAZARA IMUNITET: Ova vežba od 5 minuta pomaže da sačuvate zdravljeSTRES RAZARA IMUNITET: Ova vežba od 5 minuta pomaže da sačuvate zdravljePostanite imuni na stres kako biste u periodu virusa, prehlada i gripa mogli da očuvate i ojčate svoj imuni sistem! Stres napisan jezikom hormona glasi kortizolStres napisan jezikom hormona glasi kortizolAko smo neprestano napeti, nivo kortizola će izrazito porasti, a to može izazvati niz zdravstvenih problema. Dr Sara Gotfrid u…

Izvor: Sensa.hr

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.