Mudrost uma ili put transcedencije

Naše putovanje kroz život je potraga za smislom, a svaki duhovni put ima i pozitivne i negativne kvalitete.

Pokušajte da utvrdite koji su vaši osnovni životni pokretači i zapitajte se da li su vaše najdublje želje potisnute ili izmenjene. Otkrijte šta je to u vama na čemu treba da radite kako biste u potpunosti živeli svoj život, a dva arhetipska puta (od devet koliko je ukupno opisala) Cassandra Lorius, holistički terapeut, mogu biti važan element u tom otkrivanju.

Put mudrosti

Ključni zadatak onih koji su na ovom putu je da znanje pretvore u mudrost. Ovaj put privlači one koji su po prirodi filozofi, zanimaju ih metafizika i etika, kao i apstraktni naučni način razmišljanja.

Često imaju originalne ideje, odlični su učitelji jer pale vizionarsku iskru u drugima; nalaze zadovoljstvo u negovanju istraživačkog duha i prirodne radoznalosti kod drugih. Osobe na ovom putu često razvijaju holistički način razmišljanja, dobre su u komunikaciji, i imaju jak osećaj međusobne povezanosti ljudi, ideja i različitih nivoa postojanja.

Takvi ljudi su otvoreni prema deljenju svog znanja i dozvoljavaju drugima da nadograđuju rad koji su oni započeli. Originalni su, inventivni i imaju sposobnost razmišljanja o stvarima koje su u nekoj nevidljivoj vezi sa problemom. Mogu razmišljati duboko i prodreti u samo srce stvari, otvoreni su za nove ideje i imaju osećaj za beskrajne mogućnosti.

S druge strane, mogu biti nepraktični, zaokupljeni suvoparnim akademskim znanjem, lenji, gordi i opsednuti apstraktnim problemima. Tada može doći do mentalne blokade tako da ne mogu integrisati um sa mudrošću srca.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.