Mejbel Kac ekskluzivno za Sensu: Moje dve najvažnije reči

"Jedini način da se istinski budemo slobodni je da oprostimo. Opraštanje, pored svega ostalog, otvara vrata uspehu i rastu" – Mabel Kac

Mora da postoji lakši način, govorila je sebi Argentinka Mejbl Kac, lakši način da se postigne unutrašnji mir, probudi i raširi ljubav, da se oslobodimo prošlosti i živimo u sadašnjosti. I pronašla ga je u drevnoj havajskoj Ho'oponopono tehnici koju već godinama uči, podučava i sprovodi sa učiteljem dr Ihaliakala Hju Lenom.

Mejbl Kac je međunarodno priznati autoritet za ovu havajsku tehniku i prateći svoje strasti putuje svetom, drži seminare, motivacione govore, inspirišući mnoge narode različitih kultura i jezika. Autor je nekoliko knjiga u kojima je otkrila tehnike rešavanja problema, otklanjanja nedoumica i postizanja željenog uspeha.

Drevna havajska umetnost rešavanja problema: Ho'oponopono, hvala i volim te...

U poslednjoj knjizi The Easiest Way to Live posebno se bavi tehnikama otpuštanja sećanja, opraštanja, odvikavanja od zavisnosti, oslobađanja predrasuda i osuda, i vodi vas na jedan sasvim novi nivo razumevanja gde možete da se oslobodite prošlosti i otvorite se ka svim mogućnostima u budućnosti.

Koju tehniku biste izdvojili kao najvažniju za otpuštanje prošlosti i prepuštanje životu u sadašnjem trenutku?

Definitivno - "hvala ti" i "volim te". Sve u našim životima jeste prilika za otpuštanje odnosno prepuštanje, sve je blagoslov, prilika da se vidi svetlost skrivena iza tame, prilika da otkrijemo ko smo zaista, mogućnost za otpuštanje sećanja koja se ponavljaju, tako da možemo da se vratimo u nulu, budemo ono što jesmo, da budemo prisutni u sadašnjem trenutku.

U sadašnjem trenutku smo uvek u miru, u sadašnjem trenutku nam ništa ne nedostaje, imamo sve. Dakle, u nulu nas vraća "hvala ti", vraća nas u sadašnjost, otvara nam mogućnost da primamo ono što je najbolje i savršeno za nas, da se krećemo sa tokom života koji će nas odvesti na pravo mesto, u pravo vreme, sa pravim ljudima. To nije lako objasniti rečima.

Kojim metodom se najlakše možemo otvoriti ka budućnosti?

Ho'oponopono, odnosno "hvala ti" i "volim te" su meni pomogli da budem manje angažovana oko problema, jer kada sam angažovana, to znači da sam u prošlosti ili u budućnosti, tada nisam prisutna. Sada mogu da posmatram, da budem iznad problema, iznad oblaka i koncentrišem se na sunce. Kada govorim "hvala ti, volim te" primećujem da mogu da hodam po oblacima. Ranije bih "kopala" pokušavajući da razumem oblake - otkud ovaj problem, zašto se dešava baš meni, kako se to dogodilo.

Kako da bezuslovno volimo: izaberite ljubav i živite ljubav...

Pogrešna pitanja, pogrešni odgovori jer nas izbacuju iz sadašnjeg trenutka i unutrašnjeg mira. Mi možemo da izaberemo da budemo u miru, bez obzira na to šta se dešava oko nas, samo ako kažemo "hvala ti, volim te". Dakle, ne odupirite se ničemu, jer ono čemu se odupirete, to opstaje. Okrenite drugi obraz. Obraz ljubavi.

Možete li podeliti sa nama najdelotvornije motivaciono sredstvo za buđenje ljudi da sagledaju svoj život lepim bez obzira na to šta se dogodilo u prošlosti, za ostvarenje ciljeva i postizanje uspeha?

Htela bih da spomenem Opru Vinfri, uvek je spominjem kao primer da osoba koja je prošla kroz vrlo loša, teška iskustva u svom životu, može da donese promenu u svet. Ona je veoma uspešna u tome što radi kao i u svom životu. Vidite, najbolji motivator ste vi sami, zato što ste vi ti koji birate. Mnogo puta niste svesni da birate, ali birate. Ako ne birate svesno, pogodite šta se dešava - vaša podsvest bira za vas, ponavljajući sećanja. Sada, odlučite da promenite svoj život upravo sada i recite: "Što je dosta, dosta je.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.