Lek za ljubavni život

Ljubav je naše rođenjem dato pravo. Budimo nežni prema sebi i promenimo misli jer ćemo tako promeniti i svoj život.

Ništa sem dobrobiti nije, niti treba da bude, naše prirodno stanje, koliko god vam je ponekad teško da u to poverujete. Zato je jedna od prvih lekcija koju je važno da naučimo ta da sve ono što smo usvojili ili prihvatili, isto tako možemo i da promenimo.

Nije važno od koga smo neke rečenice i stavove čuli, nije važno ko nas je i zbog čega povredio, nije istina da nam je suđeno da patimo i da su stvari onakve kakvim ih u ovom trenutku vidimo. Sve je to samo misao, a ništa kao misao nije tako podložno promeni.

Dozvolu za pravu ljubav morate dati sami sebi, a ovo su vežbe, smernice i putokazi:

•    Pokušajte da vidite svoj ljubavni život u najboljem mogućem svetlu, a ako vam ne polazi odmah za rukom, jednostavno recite sebi: „Spreman sam da ovu situaciju vidim na drugačiji način. Spreman sam da dam sebi dozvolu da iskusim pravu ljubav. Zaslužujem da budem srećan!“ Na taj način, malo po malo, će i svet oko vas početi da poprima drugačiji izgled i situacije i ljudi će na vas ostavljati drugačiji utisak.
•    Vežbajte ljubav prema sebi: prestanite da konstantno kritikujete sebe, ne plašite sebe mračnim mislima, ugađajte sebi, pohvalite sebe, čestitajte sebi na svemu što ste do sada postigli. Kad god možete, uradite nešto za sebe, kreativno se ostvarujte, vodite računa o svom telu.
•    Dozvolite sebi da volite i da budete voljeni, jer  je to ono što zaslužujete. Ljubav je naše rođenjem dato pravo. Iz ljubavi smo nastali, zato u ljubavi jedino možemo da uzrastamo!
•    Oprostite sebi i drugima sve ono što mislite da je važno oprostiti, jer je to jedini način da krenete dalje.

Opraštanje otvara vrata ljubavi! Ako vam nije lako da to učinite ili ako ne znate kako, za početak je dovoljno samo da budete spremni i voljni da oprostite zato što je to jedini način da sebe oslobodite tereta iz prošlosti koji vas blokira i drži daleko od vaše istinske sreće.

Napisao: Siniša Ubović, HYL Trainer

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.