Koje bolesti uzrokuje rasprava sa partnerom: evo kako ljubavni sukobi utiču na telo i zdravlje

Česte rasprave sa partnerom ostavljaju trag na vašem organizmu i zdravlju - evo kako!

Svađa sa partnerom može da bude okidač za snažan, fizički bol - pokazala je studija sprovedena na Univerzitetu Nortvestern u Ilinoisu.

Istraživanje naučnika je trajalo dve decenije, tokom kojeg su na pet godina pozivali bračne parove da izađu ispred kamera. Dok su se ispitanici raspravljali sa svojom drugom polovinom, stručnjaci su proučavali njihove izraze lica, analizirali ton glasa i govor tela. Zatim su ih ispitivali o njihovom zdravstvenom stanju.

Fizički simptomi koji ukazuju na depresiju: kako negativne emocije utiču na organizamFizički simptomi koji ukazuju na depresiju: kako negativne emocije utiču na organizamPonekad je depresiju lakše prepoznati preko fizičkih simptoma, a evo koje promene u funkcionisanju organizma uzrokuje depresija!

Studija je pokazala da je čak 80 odsto muškaraca koji su se tokom rasprave sa partnerkom ljutili razvilo simptome kardiovaskularnih bolesti - bol u grudima, ubrzan rad srca, kratak udah. Naučnici su zaključili da tokom prepiranja raste krvni pritisak i povećava se broj otkucaja srca, što tokom godina ostavlja posledice na zdravlje i povećava rizik od kardiovaskularnih problema.

Kako voleti i živeti srećno posle razvoda: šta je potrebno da drugi brak bude uspešanKako voleti i živeti srećno posle razvoda: šta je potrebno da drugi brak bude uspešanDrugi brak je trijumf nade nad iskustvom - evo kako da ponovo volite i živite srećno posle razvoda!

Muškarci koji tokom prepirki izbegavaju kontakt očima i navodno ne primećuju partnerku osećaju napetost u mišićima i bolove u leđima. Gotovo polovina ispitanih imala je ove simptome, za razliku od onih koji su emocionalno otvoreniji.

Kako da rešite konflikt sa partnerom - pročitajte OVDE!

Izvor: Novosti

Ž. P.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.