Kako živi sredovečna žena koja još traži svoju srodnu dušu

Žene s godinama dostižu psihičku i emotivnu zrelost, postaju sigurnije i svesnije, ali pritisak sredine i očekivanja često dovodi do teške svakodnevice... evo šta o tome kažu psiholozi.

Imam 45 godina, sama sam i nemam dece. Da, sve je u redu sa mnom. Ovako je Melani Notkin sasula u brk svim "dušebrižnicima" koji su se pitali zašto se pametna i lepa žena još nije ostvarila kao supruga i majka. Autorka knjige "Moderne žene u potrazi za novim oblikom sreće", napisala je da nije planirala da ostane sama, ali joj se to prosto desilo. Nikada karijeru nije stavljala ispred ljubavi, pa opet ni sa kim ne deli postelju i nikoga ne vodi u vrtić i školu. Da, nezavisna je, ističe, ali rado bi pristala da zavisi od nekog koga voli. I izbirljiva je.

- Želim da se zaljubim u muškarca koji to zaslužuje. Ako to znači da ne pristajem na manje, onda sam izbirljiva - odgovorila je Brajanu sa kojim je izašla, pošto je on sve vreme pokušavao da sazna zbog čega nema nikoga i uporno joj tražio mane. - Ne žalim ni zbog čega. Da, želela sam da se udam i dobijem dete u dvadesetim, ali evo me, u četrdesetim sa svim modricama još sam u ringu i ne odustajem od ljubavi - odbrusila mu je.

Bezuslovni mir, radost, ljubav: kako da se oslobodimo tereta emocija

Melanina priča nije usamljena, kao ni Brajanova sumnja da sa takvom osobom nešto nije u redu čim je još "singl". Kada žena proslavi 40. rođendan, a nema burmu i mnoštvo besanih noći zbog bebe, sve su joj gorče slavljeničke torte. Nije važno da li je uspešna u poslu, da li putuje, koliko ima prijatelje. Sve se svodi samo na jedno - zašto se još nisi udala? Ili, kada misliš da rodiš dete? Gde ti je dečko? Suština je zapravo u pogledima koji pitaju - šta ti fali? Na temelju ove teorije razvila se još jedna - žene koje su u zrelim godinama, a nisu osnovale porodicu su nezadovoljne. Isfrustrirane jer ih niko ne čeka posle posla i nemaju pored koga da se bude, s kim da dele radost i tugu, pa emituju negativnu energiju. Netrpeljive su prema kolegama, zavide prijateljima na porodičnoj sreći, ne umeju da se raduju kao ranije, više ih ništa ne ispunjava.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.