Kako unaprediti brak kad dođe beba: 5 načina da sačuvate strast i ljubav koju osećate prema partneru

"Nepotreban razvod" je, kažu stručnjaci, onaj do kojeg dođe kao posledica problema u komunikaciji ili prolaznog smanjenja strasti u braku... evo kako da ga sprečite!

Jedan je od najvećih izazova u braku javlja se kad na svet dođe beba. Iako je reč o srećnom događaju, partneri se često udalje jer više nemaju vremena jedno za drugo. Umesto romantičnih večeri uz vino dolaze besane noći, a strastvene poljupce potiskuju prljave pelene, pa se nekadašnji ljubavnici začas pretvaraju u iscrpljene roditelje.

Stručnjaci sa Univerziteta Geteburg u Švedskoj primetili su da se čak trećina parova raziđe nakon dolaska bebe na svet. Istražujući ponašanje parova u tri faze, šest meseci nakon rođenja prvog deteta, posle četiri i osam godina, naučnici su otkrili pet trikova koji čuvaju brak.

1. Jasno komunicirajte

Uvek je važno da partneru iskreno i otvoreno saopštite kako se tačno osećate i šta želite, a pogotovo u trenutku kad se vaš život neminovno menja. Od toga zavisi da li ćete ostati tim ili će svako poželeti da krene svojim putem.

Psihologija deteta: kako nervoza roditelja utiče na mališane...

2. Grlite se

Sigurno nećete moći da vodite ljubav onako često kako ste navikli, ali ne odričite se zagrljaja i poljubaca u prolazu, jer fizički kontakt učvršćuje odnos.

3. Negujte zajedništvo

Ovo je veoma teško, ali stručnjaci apeluju da se potrudite. Ne dozvolite da vam se razgovor svede na pelene i hranu za bebe.

4. Hvalite partnera

Nije lako ostati pozitivan kad ste iscrpljeni, ali odolite iskušenju da krivicu prebacite na partnera.

Kako razviti radne navike kod mališana: 8 saveta koji će pomoći da dete bude uspešnije u školi...

5. Potražite pomoć

Nemojte na prvi znak nevolje napuštati brod koji tone. Umesto toga, potražite pomoć profesionalaca da biste predupredili razvod.

kako_unaprediti_brak_kad_dode_beba_5_nacina_da_sacuvate_strast_i_ljubav_koju_osecate_prema_partneru_1

Izvor: Novosti

M. D.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.