Kako su stari Grci lečili anksioznost i depresiju: 5 moćnih i prirodnih terapija - bez lekova

Stari Grci imali su potpuno holistički pristup za tretiranje anksioznosti i depresivnih stanja!

Drevni grčki metod lečenja depresije i anksioznosti zasnovan je na prilično znatiželjnom holističkom pristupu - načinu života poznat kao pitagorejski način života. Ovaj način života uključuje razvoj zdravih navika, pravilnu ishranu, redovne vežbe i, između ostalog, razvoj sopstvenog uma.

Stari Grci su verovali da je za život zaista potrebno da se brinete i o svom telu i umu.

Nikolas Kardaras je svetski poznati klinički psiholog zahvaljujući istraživanjima u oblasti mentalnog zdravlja, negativnih zavisnosti i proučavanju uticaja savremene tehnologije na ljudski um. Jedna od njegovih najpoznatijih knjiga naslovljena je kako Platon i pitagorejci mogu da vam spasu život: antički grčki recept za očuvanje zdravlja i sreće. kardaras primećuje sledeće:

"Danas su depresija i anksioznost postali jedan od najozbiljnijih zdravstvenih problema čovečanstva. Odnosno, Svetska zdravstvena organizacija (SZO) sugeriše da će do 2030. godine ove bolesti biti najčešće u celom svetu. "

"Poslednje istraživanje sprovedeno na Kings koledžu u Londonu pokazuju da samo oko 30 do 40% svih slučajeva depresije uzrokuju genetski faktori, a 60 do 70% posledica spoljnih faktora."

Dr Kardaras je takođe istakao još jednu činjenicu. Ispada da razlog tako oštrog porasta ovih mentalnih poremećaja nije samo u tome što životni stil čovečanstva postaje sve više urbanistički i industrijski. Poenta je da gubimo svoje egzistencijalne prioritete i osećaj svrhe. Danas tražimo sreću u proizvodima sa planiranom zastarelošću.

Sve više se izolujemo jedni od drugih. Iako živimo u društvu u kojem su svi na "klik" od vas, svakim danom se osećamo sve više i više usamljeno.

Evo kako su se depresija i anksioznost tretirale u staroj Grčkoj:

1. Ishrana bogata omega-3 masnim kiselinama

Namirnice poput oraha, maslinovog ulja, lososa i čia semenki sadrže visok procenat omega-3 masnih kiselina. Nedavna naučna istraživanja pokazuju da ove masne kiseline deluju i kao neuroprotektivna supstanca.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.