Kako prepoznati krizu srednjih godina kod žene: psihičke promene uoči menopauze

Simptomi krize srednjih godina - evo kako se ženama život menja uoči menopauze!

Niko nije rekao da je život jednostavan. Ponekad, mi žene, doživljavamo trenutke u kojima mislimo: “Da li je to stvarno moj život?" Ali možda tek doživljavate žensku krizu srednjih godina.

Ako mislite da ste upali u žensku krizu srednjih godina, ne brinite. Zapravo, ako iskoristite ovu tzv. krizu u svoju korist, možete se motivisati da postignete ono što ste hteli, ali niste imali priliku ili ste se previše uplašili.

Starenje počinje u 25. godini! 5 prednosti koje nam godine donoseStarenje počinje u 25. godini! 5 prednosti koje nam godine donoseStarenje je prirodan i nezaustavljiv proces, ali i ova prirodna pojava - koliko god ponekad bila izazovna - ima i svoje…

Možda ste hteli da postanete glumica, ali ste se plašili da odete na audiciju ili niste ušli u program koji ste hteli. A sada, osjećate se nepotpuno, što je normalno. Naravno, možda ste malo stariji i mislite da je prekasno, da je vaš život gotov. Pa, pre svega, nikada nije prekasno, a vaš život ne završava sve dok to ne dopustite.

Kriza  srednjih godina kod žena – kako znati jeste li zapravo upali u nju

Znate, imala sam par mentalnih i emocionalnih slomova, a nisam još napunila čak ni trideset. Dakle, verujte mi, to se može dogoditi bilo kome, u bilo kojem dobu. Iako je život lep i ima neverojatne trenutke, donosi i mnogo izazova, piše Love panky.

Sada je vreme da učinite ono za šta ste konačno shvatili da vam nedostaje u vašem životu. Ali prvo, vreme je da shvatite šta se stvarno događa. Da li je to kriza srednjih godina? Da li je to radi hormona? Ko zna, ali ovde su znakovi koji će vam pomoći da shvatite. To se događa svima nama.

Vaši hormoni imaju puno veze s ovim

Postoji razlika između muškaraca i žena kada je reč o krizi srednjih godina. Žene mogu doživljavati krizu srednjih godina zbog jakog uticaja hormonskih promena u telu, budući da se približava menopauza.

Naravno, ako još niste u tom periodu, to bi moglo biti zbog opšte faze života i pritisaka koji dolaze s njom.

Vaš mozak dvostruko radi noću

Možda ne možete spavati noću ili se probudite nekoliko puta tokom noći. Možda razmišljate o stvarima koje niste učinili u životu ili o stvarima koje želite promeniti. Ovo nije nužno loša stvar ako koristite te misli da se zapravo promenite i napredujete u svakom pogledu.

Međutim, takođe biste trebalo da znate da se to može pripisati i promenama povezanim sa menopauzom. Nije li menopauza super?

Osećate se kao da ste van kontrole

Niste sigurni šta vam se događa, osećate se kao da ste poludeli. Možda zaboravljate stvari koje obično ne zaboravljate, osećate ljutnju ili jednostavno želite da plačete.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.