Kako najbolje započeti novu godinu: psiholozi otkrivaju 4 vrste početaka u životu, koji je u vašem stilu?

Kad se godina približi kraju, kad nova zakuca na vrata, da li će vam ostati neki "nezavršeni posao" koji vam crpi energiju?

Približava se još jedan susret završetka i početka - jedna se godina bliži kraju, a druga je već na vidiku. Kako će izgledati taj susret? Hoće li projuriti jedan pokraj drugog, a da se i ne pogledaju? Ili će porazgovarati i dogovoriti se šta će završetak odneti sa sobom u prošlost, a šta početak poneti dalje u budućnost? Nova godina donosi nam novu priliku da zakoračimo stepenicu više na lestvicama ličnog rasta i ostvarimo bolji život. A da bi bilo tako, trebalo bi da znamo da dobro završavamo i započinjemo...

Želja će vam se ispuniti kad se najmanje nadate: kako da privučete čudesnu moć svemira...

Godine prolaze. Neminovno. Reka života teče. Nezaustavljivo. Završeci i novi počeci izmenjuju se i isprepliću do te mere da je ponekad teško razlučiti da je li sledeći korak kraj jednog puta ili početak drugog, a često je i jedno i drugo. Ritam početaka i završetaka duboko je utkan u naše biće, a kako se s njim nosimo uveliko će uticati na naš razvoj i kvalitet življenja - hoće li nas valovi života ljuljati i nositi prema novim obalama ili nas, pak, potopiti.

Šta su to dobri završeci i zašto su tako važni?

Kao prvo - dobar završetak je - završen! Ali šta ako to nije? Gestalt - pravac psihoterapije koji je osnovao Fritz Perls - u velikoj meri se bavi ograničavajućim uticajem „nezavršenih poslova" koji nam poput magneta odvlače dragocenu energiju iz sadašnjeg trenutka i uzrokuju hod kroz život koji mnogi opisuju kao „dva koraka napred, jedan nazad".

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.