Kako dobro proceniti osobu koju ste tek upoznali: potrebno vam je samo nekoliko sekundi

Stručnjaci ističu da u prvih nekoliko sekundi nakon upoznavanja možete proceniti osobu - evo kako!

Stručnjaci kažu da u prvih nekoliko sekundi nakon upoznavanja može da se donese realna procena o osobi koja stoji pred vama, a evo i kako:

Da li se nekome može verovati odlučuje se u desetinki sekunde, pokazala su istraživanja sa Prinstona. Istraživači su grupi studenata dali 100 milisekundi da na licima glumaca ocene privlačnost, simpatičnost, pouzdanost, kompetentnost i agresivnost.

Za istu aktivnost druga grupa je dobila vremena napretek. Od svih karakternih osobina jedino su se za pouzdanost obe grupe izjasnile u trenutku, bez razmišljanja.

Nemački lekar i psihoterapeut otkriva - psiha stvara probleme sa kičmom: evo kako da se izlečiteNemački lekar i psihoterapeut otkriva - psiha stvara probleme sa kičmom: evo kako da se izlečiteDiskushernija može imati uzrok u psihičkom stanju čoveka i započinje mnogo pre manifestacije bola, objašnjava poznati dr Ridiger…

Muška seksualna orijentacija se “čita” za manje od jedne sekunde, odnosno za onoliko vremena koliko je potrebno da se svesno prepozna nečije lice. Britansko istraživanje otišlo je i korak dalje zaključujući da se žena sa vidljivom tetovažom doživljava manje privlačnom, promiskuitetnom.

Posmatramo ne samo kako neko izgleda, već i kako hoda. Osobe sa opuštenijim hodom doživljavaju se kao otvorenije i sklone avanturama, dok kratak odsečan korak ukazuje na neurotičnost, ističu istraživači Univerziteta Duram.

Izvor: Novosti

Z. O. J.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.