KADA SE PARTNER ZALJUBI U DRUGU ŽENU: 6 razloga zašto dolazi do preljube

6 razloga zbog kojih dolazi do prevare u vezi ili braku!

Kada ulazite u brak, svako od ans veruje da će to biti veza zas ceo život. Nažalost, mnogi ljudi ne uspeju da pronađu srodnu dušu i sa njom započnu zajednički život.

Zbog toga se mnogi parovi odluče na rastanak, ali retko ko se tako lako prepušta procesu razvoda. Prvo je potrebno proći kroz mnore izazova, problema i prepreka, pa tek onda se odlučiti za taj korak.

Pročitajte još:

Zašto se događa preljuba i šta možemo da iz nje naučimo

Kako prevazići preljubu i očuvati dobar seks u braku

Ovo su najčešći motivi za prevaru u vezi ili braku: psiholog otkriva koje osobe su najviše sklone preljubi

KAKO SMANJITI RIZIK OD PRELJUBE U VEZI ILI BRAKU: Dokazano je da 1 stvar sigurno sprečava neverstvo

Nezadovoljstvo u braku se manifestuje na razne načine - kroz rasprave, ćutanje, prebacivanja osećaja krivice, gubljenje bliskosti ili kroz prelljubu.

Otkrivamo vam 6 najčešćih psiholoških razloga zbog kojih dolazi do prevare u braku ili vezi:

1. Emocionalna potrebe

Ukoliko se oseća emotivna neispunjenost i praznina, čak i podsvesno počije da se traga za drugom osobom koja to može da pruži. Ovaj razlog je uglavnom povezan i sa osećajem nesigurnosti, odbacivanja i nepoverenja u partnerove emocije. Osobe koje su imale emotivne probleme u detinjstvu, često mogu tragati za dodatnim emocionalnim nabojem, jer su podsvesno misle da će emotivne rane zalečiti što više dobijaju emotivnih potvrda.

2. Emocionalno zadovoljstvo

Za razliku od emocionalnih potreba, emocionalno zadovoljstvo odnosi se na želju da se dobro osećate. Upištanje ui preljubu u nekim osobama budi poseban adrenalin, dobriu energiju, čini da se i dalje osećaju privlačno.

3. Seksualno zadovoljstvo

Razlog ovog vida preljube je zadovoljavanje seksualnih potreba, a uzrok je najčešće loša seksualna komunikacija i energija sa partnerkom.

Međutim, može se dogoditi da osoba teži ovakvoj preljubi iz sličnog razloga kao i oni koji traže emocionalno zadovoljstvo - potreba za stalnim potvrđivanjem vlastite privlačnosti.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.