Kada neko ima NAPAD PANIKE - ovih 5 stvari nikako ne treba da kažete

5 stvari koje ne treba da kažete osobi koja ima napad panike!

Glavne osobine anksioznosti su napad panike i strah, piše Lovesensa.

Osobe koje imaju napad panike u tom trenutku ne mogu racionalno da razmišljaju, njihovo telo doživljava napad panike kao nešto strašno, a zbog pojačanog straha srce počinje brže da kuca i imaju osećaj kao da će izgubiti dah.

Ako vaša bliska osoba ima napad panike, važno je da joj pomognete na pravi način, ali neke fraze zaista treba izbeći jer mogu pogoršati situaciju.

Naučnici ističu: nedostatak ovog vitamina uzrokuje anksioznost i napade panikeNaučnici ističu: nedostatak ovog vitamina uzrokuje anksioznost i napade panikeIstraživači sa Univerziteta Okajama odlučili su da se dublje bave odnosom između tih ključnih elemenata i pojava paničnih napada…

Stručnjaci za anksioznost ističu da u susretu sa osobom koja ima panični napad nikada ne treba govoriti sledećih 5 stvari:

1. "Zaustavi se"

Da može da zaustavi užasni napad panike, anksiozna osoba bi to sigurno i učinila. Tokom napada panike telo misli da je ugroženo i počinje da se bori za opstanak.

U takvim trenucima racionalno razmišljanje je isključeno i negativne emocije, najčešće strah, preuzimaju kontrolu nad celim umom i telom. Zato je napad panike nemoguće namenski zaustaviti jer osoba koja ga proživljava ne može shvatiti da je to bezazlena situacija koju uzrokuje strah.

2. "Ti si dobro"

Zapravo vaša draga osoba nije dobro jer svako proživljavanje napada panike vrlo je stresan trenutak. Iako vam vaša draga osoba izgleda kao da je sve u redu, kada nastupi napad panike, ona ne može da kontroliše svoju reakciju i oseća se nemoćno i ugroženo. Važno je da pokažete razumevanje za njeno stanje.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.