Izradite svoj ljubavni manifest

Ako želite da u život privučete ljubav, razmislite o tome šta očekujete od odnosa i koje ste obaveze spremni da preuzmete. Stavite to na papir i poštujte iz dana u dan svoje vrednosti i potrebe.

Upravo to je način da kreirate stvarnost kakvu zaista želite.

Svako od nas želi da bude voljen. Kao deca očekujemo bezuslovnu ljubav bez zadrške, ali je često ne dobijamo. Ono što radimo kako bismo je ipak dobili može da bude konstruktivno, ali ponekad put kojim idemo ne vodi do ispunjenja. U želji da ljubav dobijemo bez obzira na cenu, neretko odustajemo od sebe, od onoga ko smo. Kako odrastamo shvatamo da je odustajanje od sebe ono što ne donosi zadovoljenje naših istinskih potreba, pa mnogi od nas pokušavaju da krenu na put isceljenja.

Isceljujemo povrede, odustajemo od pozicije žrtve koja zavisi od okolnosti ili drugih ljudi i shvatamo na tom putu da je ključ za rast i stvaranje sopstvene stvarnosti – u našim rukama. Postajemo uravnoteženi, a time i su-kreatori života. Stvaramo u svom životu ono što nam je potrebno poštujući okolnosti. Biti celovit naš je cilj, ali čak i kad ostvarimo i imamo sve što nam je potrebno, na tom putu neretko ponovo nailazimo na istu prepreku – odsutnost osećaja da volimo i/ili da smo voljeni.

Ako vam nedostaje ljubavi, možda se pitate kako to da ne uspevate da stvorite upravo ono ključno što vam u životu nedostaje. Manifestovanje je mantra današnjice, pa bi bilo mudro prisetiti se otkud nam ta reč. Koren reči manifest dolazi od latinske reči manifestum – jasno, očito, očigledno. Manifest je, znači, izjašnjavanje o nečemu, javna izjava o načelima i namerama, a kada nešto obznanimo, onda je i naša obaveza da se izrečenog pridržavamo – veća.

Ljubavni manifest rezultat je dubljeg razmišljanja o tome koja su nam očekivanja u ljubavnom odnosu, na šta smo spremni da se obavežemo, šta ćemo, a šta nećemo raditi, kao i koja su naša prava i obaveze. Svega toga često nismo svesni, a kada nam nešto nije jasno, onda to pre svega treba osvestiti.

 

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.