Elizabet Gilbert: Ženi je mesto u kuhinji

Majstorica pripovedanja, autorka romana "Jedi. Moli. Voli." Elizabet Gilbert dobro zna da će nam posle njene rečenice "Ženi je mesto u kuhinji", stati dah... i da ćemo u tišini sačekati da nam ispriča ostatak...

"Ženi je mesto u kuhinji, tim rečima je počeo da me osvaja muškarac koji će postati moj suprug", ispričala je književnica Elizabet Gilbert u TV emisiji Opre Vinfri "Soul Sunday".

Tajac u publici. Opra ćuti.

"Tu ona treba da sedi udobno, sa čašom vina u ruci i podignutim nogama na drugoj stolici, i da posmatra muža dok joj sprema večeru", poentira Elizabet sa iskrama smeha i ljubavi u očima, dok se publika smeje s olakšanjem.

Nije u pitanju jeftina igra rečima na kojoj popularna književnica želi da ubere još koji poen slave. Ona, zapravo, želi da otkrije svim ženama ono što je i za nju samu bilo veliko otkriće - kako je upoznala i zavolela svog supruga.

"Dugo mi se dešavalo da se iznova pitam - čime sam zaslužila takvog čoveka - kad dođem kući, a on me smesti udobno u kuhinju i naspe mi čašu vina, a onda kaže 'pričaj mi, šta si radila danas, šta ti se sve desilo'", priseća se Elizabet.

"A onda mi je jedna prijateljica otkrila u čemu je, zapravo, bila stvar i kako sam došla do toga da mi se on svidi", objašnjava.

"Poenta je u tome što sam do susreta s njim već počela da se prema sebi ponašam onako kako sam želela da se i moj muškarac ponaša. Ja sam prema sebi bila dobra, prijatna, ljubazna, a onda  - kada se on pojavio - prirodno je da mi se odmah i dopao. Danas je on moj suprug, ali moja omiljena rečenica je - i dan-danas - ženi je mesto... u kuhinji!"

elizabet_gilbert_zeni_je_mesto_u_kuhinji

 

 

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.