Elizabet Gilbert: Neke žene ne treba da budu majke

Postoje tri kategorije žena na svetu. Važno je samo bez greške pronaći svoje mesto u jednoj od njih, smatra autorka bestselera iz 2006. godine, "Jedi, moli, voli", Elizabet Gilbert.

Zbog odluke da nema decu, autorka knjige "Jedi, moli, voli" Elizabet Gilbert često se suočava sa silnim pitanjima - od poznanika, preko čitalaca njenih knjiga i novinara - svi je pitaju zašto je donela tu odluku.

Gostujući u emisiji kod Opre Vinfri prikazanoj 5. oktobra 2014. godine, Elizabet je odgovorila na takva pitanja...

"Uvek me sramežljivo ispituju, verovatno misleći da možda i ne bi trebalo to da rade, a ja mogu i hoću da razgovaram na tu temu, jer mislim da bi i trebalo", rekla je ona.

Naime, Elizabet smatra da sve žene spadaju u jednu od tri moguće kategorije.

"Postoje žene koje su rođene da budu majke. Postoje one koje su rođene da budu tetke. I postoje žene koje treba da su uvek na bar tri metra od bilo kog deteta", kaže Elizabet, dodajući da je od velike važnosti izabrati odgovarajuće mesto, jer problem nastaje onda kada se izbor kategorije nametne ili omaši.

Više: Jače od Alchajmera: srca majke i ćerke se nikada ne zaboravljaju (VIDEO)

Ova svetski poznata autorka kaže da je izuzetno važno da na osnovu stečenih iskustava tokom života spoznamo sopstvenu svrhu i cilj. Ona je, kako kaže, rođena da bude tetka, baš kao i voditeljka emisije, Opra Vinfri. "Ljudi misle da ako nemate decu da ih i ne volite. Ja volim decu, 'tete' vole decu, i čitavo jedno poglavlje svoje knjige sam posvetila tome", rekla je ona i dodala kako je to što nema decu jednostavno bio njen izbor, koji njoj u životu ne predstavlja apsolutno nikakav problem.

Milica Gudžulić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.