Da li ste vi helikopter RODITELJ: ovakvo vaspitanje je vrlo rizično po decu

Helikopter roditelji nemaju lošu nameru, ali mogu vrlo negativno uticati na dete!

Helikopter roditelji karakterišu roditelje koji previše kontrolišu svoju decu, žele da ih zaštite pri minimalnoj prepreci i ne dozvoljavaju im da se samostalno suoče sa greškama, piše Lovesensa.

Koliko god namera roditelja bila dobra, istraživanja pokazuju da roditelji koji previše štite svoju decvu rizikuju da se deca tokom odrastanja teže suočavaju sa stresom, anksioznim stanjima i imaju nedostatak samopouzdanja.

Roditelji koji previše štite decu mogu uzrokovati jednaku ili veću traumu nego nasilno ponašanje.

Kako Reiki roditelj može da leči svoje deteKako Reiki roditelj može da leči svoje deteZa roditeljstvo se treba pripremiti, jer biti roditelj nije samo još jedna od uloga koje imamo, već je to i ogromna odgovornost…

Broj dece koji odrastaju u takvoj porodičnoj sredini sve više raste, a kada se pretvore u mlade ljude imaju osećaj da su bespomoćni i da ne mogu učiniti ništa što bi moglo da utiče ili promeni njihov život.

Deca koja su rasla pod staklenim zvonom i koja su bila previše zaštićena imaće otežano samostalno kretanje kroz život. To je zato što im nikada nije dozvoljeno da izađu iz svoje zone komfora.

Kao posledica velike kontrole i zaštitte roditelja, ova deca će teže donositi odluke i očekivaće da im drugi razmrse komplikovanu mrežu života.

10 malih pravila za vaspitavanje dece koje treba da pročita svaki roditelj: evo kako da vaši mališani postanu srećni i dobri ljudi10 malih pravila za vaspitavanje dece koje treba da pročita svaki roditelj: evo kako da vaši mališani postanu srećni i dobri ljudi10 pravila za vaspitavanje dece koja će porasti u srećne i ljubazne ljude!

Oni tokom odrastanja nisu imali priliku da se suoče sa svojim greškama, već su drugi sve radili umesto njih.

Kao deca nikada nisu bili odgovorni jer je neko drugi uvek stajao iza njih. Njihova nemoć oslikava se u tome što se nikada nisu za sebe borili.

Svakom detetu je potrebno da uči iz svojih grešaka, da se ponekad razočara i nauči kako da izađe na kraj sa svojim problemima. Tek tada će biti spremni da hrabro koračaju stazom života.

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.