Da li sabotirate svoju romantičnu vezu

Kada se pojavi pitanje ko je kriv za raspad veze, krivica se gotovo uvek prebacuje na partnera. Ređe se zapitamo da li smo mi nekim osobinama već u startu sabotirali svoju vezu.

Romantična i skladna veza... Većina nas priželjkuje upravo takav odnos, u kojem se neguje bliskost s partnerom i kvalitetno provodi zajedničko vreme, a leptirići samo lepršaju u stomaku... Kada ne ostvarimo takvu vezu i ne dobijemo od partnera ono što smo želeli, krivicu za razlaz prebacujemo na partnera i retko ko se zapita da li je on na neki način već od samog starta sabotirao svoju vezu. Lisa Merlo-Booth, psiholog koja se specijalizovala za pomoć u partnerskim odnosima primetila je u svom dosadašnjem radu da mnoge pripadnice nežnijeg pola ponekad same "sruše" svoju vezu. Evo ključnih primera koje ona navodi:

Gluma u vezi.

Veliki broj žena misli da ako "odglumi" neke osobine - koje navodno svaki muškarac želi kod svoje lepše polovine - da će se dopasti svom partneru. Do nekog momenta možda je ta gluma i zabavna ali kad tad, maska padne ili vi postajete neko ko je izgubio svoj pravi identitet. U bilo kom slučaju, osoba koja glumi neku drugu, lažnu sebe nije u stanju da ostvari duboku intimu s bilo kim.

Višak priče.

Žene u velikom broju imaju jaku želju da ih partner sasluša i generalno ne vole kada ih okolina ignoriše ili ne sluša. Usled toga, desi se često da pričaju mnogo. Baš mnogo. A što više žene pričaju, muškarci bivaju sve tiši a kako se oni isključuju, tako se žene - izgleda - pojačavaju.

Konstantna kritika.

Tokom rada sa ženama Lisa je primetila kako su žene opsednute kritikom, koja nastaje kao rezulata druge opsesije - težnje za perfekcijom. Tako, umesto da se bave svojim unutrašnjim težnjama, žene stalno kritikuju svoje okruženje pa tako i partnere. A niko pa ni muškarac ne voli da mu se stalno drže lekcije o tome kakav je, kako slaže suđe u mašinu, namešta sobu ili priča.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.