Čarobne reči majčinske ljubavi: evo šta svake noći majka treba da kaže svom detetu

Čaroban ritual koji detetu u snu pokazuje koliko je iskrena i moćna majčinska ljubav! Evo koje reči vaše dete želi da čuje kada zaspi...

Autorka knjige "Svrha je biti majka", ruska spisateljica Olga Valieva oktrila je u jednom odlomku koje su to magične reči koje bi svaka majka na svetu trebalo da govori svom detetu. Savet koji je podelila zlata je vredan, zato ga dobro sledite i sigurno nećete pogrešiti.

Kako biti i dobra majka i dobra supruga: 8 vežbi za negu bračnog odnosa i ličnog zadovoljstva...

Odlomak iz knjige "Svrha je biti majka" vam prenosimo u celosti:

"Kada je naš najstariji sin bio bolestan, jednom prilikom psihijatar nam je dao veliki "poklon". Ispričao nam je priču o eksperimentu koji je sproveden u Engleskoj.

Reč je o jednom jednostavnom ritualu koji su majke bolesne dece primenjivale svake noći. Naime, kada dete zaspi majka bi sačekala duboku fazu sna, a zatim bi počela da govori ove čarobne i jednostavne reči svom detetu: "Volim te", "Ponosna sam na tebe", "Drago mi je da si ti moje dete", "Ti si za mene, najbolje dete na svetu".

Rezultati su bili zapanjujući. U poređenju sa drugom decom koja su imala istu dijagnozu, ali čije majke nisu svake noći detetu šaputale ove magične reči, mališani koji su u snu osetili majčinu ljubav su se mnogo brže oporavili. To je magija majčinske reči.

Odlučila sam da savet psihijatra odmah primenim. Za razliku od drugih tretmana, ovaj je bio veoma jednostavan, jeftin, u stvari besplatan i uvek "pri ruci". Počela sam da improvizujem. Prošlo je već pet godina, a ja još uvek šapućem različite reči svojim momcima, skoro svake noći.

Šta dobijamo izgovaranjem ovih reči?

Osećaj intimnosti. Verujte mi, taj osećaj ne može da se poredi ni sa čim. Uvek zagrlim svakog od njih i kažem im stvari koje su važne za nas oboje. To vam je kao 'jedan na jedan' sastanak, samo sa svakim detetom posebno.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.