9 snova koje najčešće sanjamo: kako psiholozi tumače najčešće simbole iz sna

Da li su snovi naši podsvesni stahovi? Ili su ipak želje koje nam duša šapuće...

Psiholog Jan Volas je analizirao više od 150.000 snova tokom 30 godina svog rada i napravio listu devet snova koje ljudi najčešće sanjaju, njihovo značenje i šta bi trebalo da naučite iz njih.

1. Pronalazak nepoznate sobe

Šta to znači: soba u nekoj kući predstavlja različite aspekte vašeg karaktera. Kad pronađete sobu koju niko ne koristi, to znači da otkrivate talenat kog ranije niste bili svesni.

Kako da razumemo poruke koje dobijamo u snovima...

Šta treba da radite: provodite više vremena istražujući svoje talente, kako biste otvarali vrata nepoznatog i na javi.

2. Vozilo bez kontrole

Šta to znači: automobil predstavlja vašu sposobnost da napredujete ka nekom cilju. Na javi to znači da osećate da nemate dovoljno kontrole na vašem putu ka uspehu.

Šta treba da radite: umesto da se trudite da preuzemete kontrolu nad situacijom, Volas smatra da treba da se opustite i pustite osnovne instinkte da preuzmu "volan".

3. Padanje

Šta to znači: ako osećate da padate u snu, to znači da se suviše grčevito držite za neku situaciju na javi. Sa nečim jednostavno morate da se pomirite.

Šta treba da radite: umesto da se brinete zbog gubljenja kontrole, treba da imate više poverenja u sebe i druge i da verujete da će sve doći na svoje mesto.

4. Letenje

Šta to znači: ako sanjate da letite, to znači da ste se oslobodili okolnosti koje su vas sputavale.

Šta treba da radite: iako možda ovaj osećaj slobode pripisujete trenutnoj sreći ili slučajnosti, obično je posledica toga što ste uspeli da donesete tešku odluku i izdignete se iznad ograničenja koja nameće večika odgovornost, kaže Volas.

5. Nepripremljeni na ispitu

Šta to znači: verovatno ste barem jednom sanjali da izlazite pred profesora potpuno nepripremljeni. To znači da suviše kritički posmatrate svoj učinak na javi.

Šta treba da radite: umesto da se stalno preispitujete, pravi test vašeg karaktera je da prihvatite svoje talente i budete ponosni na svoje znanje i dostignuća.

6. Goli na javnom mestu

Šta to znači: svaki čovek bira odeću kako bi predstavio sebe na određen način ljudima s kojima se susreće. To što sanjate da ste goli na javnom mestu sugeriše da postoje situacije na javi, koje vas čine suviše ranjivim i izloženim.

Šta treba da radite: iako ste možda stidljivi, ili zazirete od bližeg kontakta, nekad treba da se opustite i otvorite prema drugima, kako bi vas videli u punom sjaju.

7. Bez toaleta na vidiku

Šta to znači: toaleti u snovima predstavljaju čovekove osnovne potrebe. Ako sanjate da vam je hitno potreban toalet, a nigde nema ni jednog, to znači da ne ispoljavate jasno svoje potrebe na javi.

Šta treba da radite: više brinite o svojim potrebama, nego o potrebama drugih.

8. Zubi koji ispadaju

Šta to znači: zubi simbolizuju vaše samopouzdanje i moć. Ako sanjate da vam zubi ispadaju, verovatno ste u situacij u kojoj se urušava vaše samopoštovanje.

Šta treba da radite: umesto da neke probleme vidite kao gubljenje moći, pokušajte da mirno razmislite o činjenicama i prihvatite izazove.

9. Neko vas juri

Šta to znači: kada sanjate da vas neko juri, na javi verovatno želite da se suočite s nekim problemom ili osobom, ali ne znate kako to da učinite.

9 stvari koje nismo znali o snovima...

Šta treba da uradite: to je odlična prilika da prihvatite neku ličnu ambiciju. Iako deluje zastrašujuće, to vam može pomoći da bolje prihvatite svoje talente i postanete odlučniji na putu ka uspehu.

9_snova_koje_najcesce_sanjamo_sta_treba_da_naucima_iz_snova_sa_stanovnistva_psihologije_1

Izvor: b92

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.