8 osobina koje imaju narcisoidne osobe: na vreme prepoznajte ove toksične ljude

8 stvari po kojima ćete lako prepoznati narcisa! Ovakve osobe crpe našu energiju i stvaraju emocionalne rane...

Narcisoidne osobe ili narcisi imaju prenaglašen doživljaj sopstvene vrednosti, piše Lovesensa.

Psiholozi ističu da smo svi pomalo narcisi, ali treba razlikovati narcisizam kao razvojni proces i narcisizam kao poremećaj ličnosti.

Iako se u prvi mah čini da nas narcisi brilijantnim shvatanjem sebe ne mogu ugroziti, oni se smatraju toksičnim osobama. Stručnjacio ističu, ukoliko narcisu dopustimo da se useli u naš život, oni će značajno crpeti našu energiju i vreme. Nakon odnosa sa narcisoidnom osobom na duši najčešće ostaju duboke emotivne rane.

Psiholozi otkrivaju: 4 podmukle tehnike koje narcisi koriste kako bi nas zadržali u veziPsiholozi otkrivaju: 4 podmukle tehnike koje narcisi koriste kako bi nas zadržali u veziLjudi koji ispunjavaju kriterijum za narcističko ponašanje imaju čestu naviku da se ponašaju krajnje manipulativno, pogotovo u…

Sigurno ste u životu sreli narcisoidnu osobu, ali narcizam je u početku duboko skriven sve dok narcisi ne puste korene u vašem životu, a onda pokazuju svoje pravo lice.

Predstavljamo vam 8 karakteristika po kojima su narcisi prepoznatljivi:

1. Sve što uradite za njih nije dovoljno

Bez obzira koliko pomažete i želite da udovoljite narcisu, nikada neće biti sasvim dovoljno. Nikada nećete biti u stanju da ispunite sva njihova očekivanja.

2. Uglavnom su neiskreni

Većina narcisa često govori nesitinu i vrlo su vešti u tome. Na početku nećete shvatiti da su neiskreni, ali kasnije njihove laži izlaze na videlo. Ovakva vrsta manipulacije i negativne energije značajno će ugroziti vaš mir.

3. Nepredvidivi su

Nikada ne možete u potpunosti predvideti raspoloženje ili ponašanje narcisa. U jednom trenutku su srećni, a u drugom su besni na vas.

4. U ljubavnoj vezi prelaze granice

Kada ste u romantičnoj vezi sa narcisom, ne očekujte poštovanje vaših granica. Narcisi uvek rade ono što žele i što njima trenutno prija, ne razmišljajući o vašim potrebama i emocijama. Ukoliko želite da zadržite narcisa u svom životu, moraćete puno da se potrudite kako biste kod njega/nje razvili empatiju.

5. Ne preuzimaju odgovornost za svoje greške

Narcisi veruju da su stalno u pravu i nikada ne priznaju greške. Krivicu uvek svaljuju na druge. Za sebe smatraju da su savršeni i da propusti ne mogu da im se dogode ukoliko se neko drugi ne umeša.

Kako da se postavite u odnosu sa narcisom: 8 saveta koji će vam pomoći da odreagujete na pravi načinKako da se postavite u odnosu sa narcisom: 8 saveta koji će vam pomoći da odreagujete na pravi načinOsim što će vam ovih 8 saveta pomoći prilikom kontakta sa narcisom, pomoći će vam da shvatite da se zapravo radi o vrlo…

6. Inat i zlovolja

Narcisi su pravi majstori inaćenja. Za sebe smatraju da su uvek u pravu, a ukoliko napravite neku grešku, moraćete da ih preklinjete za oproštaj. I nakon vašeg truda, uvek će vam prebaciti za sve propuste.

7. Neverovatno su šarmantni

Narcisi su najčešće vrlo šarmantne osobe koje znaju kako taj šarm maksimalno da iskoriste. Šarm je njihovo najmoćnije sredstvo kojim vas uvlače u zamku. Kada urade nešto pogrešno i želite da prekinete odnos sa njima, narcis će se pretvoriti u najšarmantniju osobu i lako će vas ponovo začarati.

8. Za njih ne postoje pravila

Narcisi nikada ne poštuju pravila u prijatljeskim, porodičnim i ljubavnim odnosima. Uvereni su da su bolji od drugih na svakom životnom polju i zašto bi onda poštovali pravila osobe koja je "ispod" njih.

Izvor: Lovesensa

T.A.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.