7 rečenica po kojima ćete uvek prepoznati NARCISA: da li je vaš partner NARCISOIDNA osoba

U komunikaciji skoro svaki narcis koristi sledećih 7 fraza i po tome ih lako možete prepoznati!

Narcisoidne osobe drugačije tumače izgovorene reči - oni jednostavno smatraju da se svaka situacija, osoba ili potez vrti oko njih, piše Lovesensa.

Jedan do odlika narciosidnih osoba je manipulacija i to se naročito primećuje u emotivnim odnosima. Narcis je spreman da manipuliše i uveri vas da je moćniji od vas, da ne možete bez njega i da nikada nećete pronaći tako vrednu osobu kao što je on.

Ovo sve ne znači da su narcisoidne osobe loši ljudi, oni u sebi neguju potisnut problem i emotivnu buru koja ih podstiče da ispoljavaju svoju narcisoidnu prirodu. Ovakve osobe pate od vrlo niskog samopoštovanja, iako to nikada ne biste rekli nakon prvog razgovora sa njima.

Iskreno pismo jednog narcisa: Evo šta ISTINSKI mislim kad ti kažem "VOLIM TE"Iskreno pismo jednog narcisa: Evo šta ISTINSKI mislim kad ti kažem "VOLIM TE"Nije lako pročitati ove redove... psihoterapeut razotkriva najdublje motive jednog narcisa!

Zbog preterane sumnje u sebe, narciosoidne osobe traže žrtvu koju uveravaju u svoje nadmoći i superiornost, jer im to pomaže da se osećaju bolje.

Ukoliko pružite priliku narcisu, on će na sve moguće načine pokušati da vas sačuva uz sebe kako bi i dalje mogao da crpi energiju i uzima taj eliksir života - osećaj superiornosti u odnosu na drugu osobu. Ovo je naročit slučaj u partnerskim odnosima.

U komunikaciji skoro svaki narcis koristi sledećih 7 fraza i po tome ih lako možete prepoznati:

1. "Pričaš samo o sebi"

Narcisi su ti koji vole da pričaju o sebi tokom čitavog razgovora, a ukoliko započnete temu koja se odnosi na vaše potrebe, probleme ili uspehe, to će vam brzo zameriti. Oni ne vole kada se fokus prebaci na drugu osobu. Često vas samo prekinu u pola rečenice ili vas saslušaju, pa ponovo započnu svoju temu. Narcisoidna osoba često skreće pažnju drugim ljudima kada počnu da pričaju o sebi i ne dozvoljava da tok takvog razgovora traje.

2. "Nikada nisam izigrao tvoje poverenje - veruj mi"

Iako su vas više puta povredili ili izneverili, narcisoidne osobe to nikada neće priznati, dok će se u sebi sladiti još jednom pobedom. One na ovaj način imaju osećaj da vas drže u šaci, ali njihova maska manipulacije ne spada ni kod najvećeg suočavanja sa istinom. Narcisi žele da vas nateraju da više ne razlikujete dobro od pogrešnog - Žele da postanu vaši vodiči u svakoj situaciji kako bi sebe što više uzdigli.

3. "Ti si ljubomorna i nesigurna osoba"

Oni žele od vas da stvore ljubomornu osobu koja pati od niskog poštovanja i samopouzdanja. Često se događa da narciosidni partneri flertuju sa drugim osobama, a kada im zamerite oni ističu da ste ljubomorni i nesigurni, a u celom tom postupku njihov ego raste.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.