6 stvari koje deca NE TREBA da znaju: roditelji često prave ove greške

Roditelji često prave sledeće greške pri vaspitavanju deteta - evo koje stvari deca ne treba i ne moraju da znaju!

Da li ste skloni da pred svojim detetom pričate opušteno o svim temama? Ili možda verujete da je to “samo dete” pa do njega teme za odrasle i ne dopiru? Ako je tako, znajte da grešite. Deca mnogo više čuju i razumeju nego što mislimo. Zato postoje neke stvari o kojima njima i pred njima ne treba govoriti. Zato što jednostavno ne moraju to da znaju.

Deca ne moraju da znaju šta mislite o njihovim nastavnicima

Ne treba se pretvarati da previše volite nastavnike svoje dece, niti tvrditi da su savršeni, još manje ako to nije istina. Ako morate da zauzmete stav zbog činjenice da se vaše dete žali na svog učitelja, dovoljno je da naglasite njegove pozitivne kvalitete, bez pokušaja da stanete na bilo čiju stranu. I, naravno, suzdržite se od negativnog komentarisanja njegovih kvaliteta i karaktera.

Kako zaštititi dete od negativne energije: ova metoda sprečava izlive besa i ljutnju kod mališanaKako zaštititi dete od negativne energije: ova metoda sprečava izlive besa i ljutnju kod mališanaPorodični terapeut Kaleigh Bojsen savetuje kako da napravite jedan kutak u dečjoj ili nekoj drugoj sobi i nazovete ga "kutkom za…

Decu ne zanima koliko nešto košta

Deci nije potrebno da budu opterećeni podacima o kreditu ili o tome koliko košta porodični odmor. Deljenje viška informacija koje se odnose na finansijski položaj porodice može decu zabrinuti zbog vaših finansijskih problema, a poslednje što im treba jeste briga o novcu, naročito što oni tu ne mogu mnogo da poprave stvari. S druge strane, deca ne bi trebalo da dele informacije o porodičnom budžetu s drugarima ili poznanicima. Držite svoju finansijsku situaciju u svoja četiri zida a dalje od ušiju deteta. Jer su to stvari koje ne treba da ih opterećuju. Ako mislite da ih time naučite da ne treba da traže najskuplji ranac ili patike, znajte da ste na pogrešnom putu.

Deca ne bi trebalo da čuju roditelje kako govore loše stvari jedno o drugom (čak i ako je to istina)

Koliko god jedna porodica bila savršena, postoje slučajevi kada svi pokažu neki nedostatak. Na kraju niko nije savršen. Ali ako ste razočarani suprugom ili mužem, u to razočaranje ne treba da uvlačite decu. Bilo bi fer reći svom detetu da nema savršenih ljudi, tako da ni odnosi nisu savršeni. To treba učiniti bez pokušaja da otvoreno delite svoj negativni stav prema partneru. Ako raširite “prljav veš” roditelja svog deteta pred sopstvenim detetom, samo ćete prouzrokovati neopravdano kolebanje njegovih emocija, zbunjenost i razočaranje.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.