6 skrivenih znakova da ste u braku ili vezi žrtva manipulacije: evo kako da prepoznate toksičan odnos

Evo kojih 6 skrivenih znakova pokazuju da ste žrtva manipulacije u partnerskom odnosu!

Manipulacija u emotivnim odnosima je često vrlo teško definisati i prepoznati, naročito ako je pasivno-agresivna. Verovatno mislite da biste takvo ponašanje prepoznali i ne biste ga tolerisali, ali znakovi manipulacije dolaze postepeno, skriveni su, i teško ćete ih osetiti, a brzo možete postati žrtva manipulatora.

Ako neko MANIPULIŠE sa vama, uradite ove 3 stvari: evo kako da se zaštitite od manipulatoraAko neko MANIPULIŠE sa vama, uradite ove 3 stvari: evo kako da se zaštitite od manipulatora3 stvari koje treba uraditi ako neko pokušava sa vama da manipuliše!

Evo kojih 6 skrivenih znakova pokazuju da ste žrtva manipulacije u partnerskom odnosu:

1. Umanjuje vaša dostignuća.

Partner nije srećan zbog vaših uspeha i dostignuća. Ponaša se ravnodušno i trudi se da se osećate krivim zbog lične radosti.

Možda ste dobili unapređenje na poslu ili povišicu plate, kući ste se vratili srećni i što pre podelili dobre vesti, ali partner ima samo negativne komentare i sumnje. Možda će vam se reći nešto poput: "Mislio sam da već godinu dana radiš na tom položaju" ili "Sada kada imaš veća primanja, možeđ viđše troškova da preuzmeš na sebe."

Kada ste na nešto ponosni, manipulatori izvrću situaciju tako da vam pokvare raspoloženje.

2. Uvek je u pravu

Uvek je u pravu, a vi uvek grešite.

Nije važno šta tačno radite pogrešno - Pored njega se uvek osećate kao da grešite.

Manipualtor čini da osećate krivicu što ste gori od njega jer stvari radite drugačije od njega. Ukoliko pokušate da objasnite kako ne radite ništa pogrešno i upadnete u konfflikt, optužiće vas kako ste agresivni i ne znate da podnesete kritiku.

3. Nije srećan zbog vaše sreće.

Ako ste dobro raspoloženi, manipulator će učiniti ili reći nešto što će raspoloženje pokvariti. Veštački stvara okruženje koje generiše samo negativno, tugu, usamljenost i sumnju u sebe. Kada niste zajedno, srećni ste, ali čim je on tamo, vaše raspoloženje se odmah pogoršava.

Veza sa takvom osobom je potpuno suprotna u odnosu sa srodnom dušom. Ne dozvolite da vam neko takav ukrade srce.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.