6 obećanja koja treba da date sami sebi

Oslobodite se negativnosti koja dolazi iz uverenja da nešto možete a nešto ne! Obećajte sebi da ćete gledati samo napred, živeti unapred i zaista ići napred...

Dajte sami sebi pozitivna obećanja. Obećajte sebi da ćete uzvraćati udarce, da ćete se boriti još jače, smejati još glasnije i duže i odupirati se nedaćama kad god vas zadese.

1. Prošlost me neće sputavati.

Iz sopstvenih problema, slabosti, neuspeha, žaljenja i greški možete učiti ako ste voljni ili biti kažnjeni ako niste. Zato učite iz njih, svaki dan. Neka vam sve bude učitelj. Ako žalite za nekim odlukama koje ste doneli u prošlosti, prestanite biti tako strogi prema sebi. Postupili ste najbolje što ste mogli sa znanjem koje ste tada imali. Doneli ste odluke mlađim umom. Da te iste odluke treba doneti s mudrošću koju imate danas, postupili biste drugačije. Vreme i iskustvo nam na divan način pomažu da rastemo i učimo kako bismo danas donosili bolje odluke, i za sebe i za one do kojih nam je stalo.

2. Prihvatiću svoj život i nikada neću poricati odgovornost za njega.

U životu često steknemo naviku da krivimo svoje roditelje, učitelje, mentore, obrazovni sistem... Ali ne i sebe. Zar ne? Ako nikada niste vi krivi, zapitajte se kako je to moguće. Ako želite da se promenite, ako želite da idete dalje i nastavite sa svojim životom, vi ste jedina osoba koja to može da učini.

Moja tri zaveta...

To je samo vaš potez. To je samo vaša odgovornost. I zato je i prihvatite.

3. Živeću život kakav želim, a ne život kakav bi drugi želeli da živim.

Dopustite sebi da sledite put koji lično vas čini srećnim. Prihvatite da će neke osobe u vašem životu odbiti da budu uz vas kad se otisnete na to putovanje; nećete dobiti njihovo odobravanje što god da kažete, i to je u redu...

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.