5 reiki principa dobrog života (2): Kako da danas stvarno ne brinete

Briga je podsvesni alarm preko kojeg nam naš um poručuje da nismo u vezi sa svojom svešću i univerzalnom životnom energijom, a tako stvaramo blokade koje nam onemogućuju da budemo u skladu sa sobom i svime što je izvan nas...

5 reiki principa dobrog života (1): Kako da danas stvarno ne budete ljuti...

5 reiki principa dobrog života (3): Kako da danas stvarno budete zahvalni...

5 reiki principa dobrog života (4): Kako da danas stvarno pošteno radite svoj posao...

Da bi naš život bio miran i spokojan svaki dan treba da živimo najbolje što možemo i da znamo da smo uradili sve što je u našoj moći, a ostalo prepuštamo univerzalnoj životnoj sili i onome kako mora biti i kako nam je namenjeno. Na taj način smo u vezi sa svojom svešću tj. nadsvešću, kolektivno nesvesnim, božanskim, što rezultira odsustvom brige.

Šta je briga?

Briga je podsvesni alarm preko kojeg nam naš um poručuje da nismo u vezi sa svojom svešću i univerzalnom životnom energijom, a tako stvaramo blokade koje nam onemogućuju da budemo u skladu sa sobom i svime što je izvan nas. Pogrešno je brinuti o prošlosti jer se ona završila, dogodilo se ono što se dogodilo, uradili smo ono što je u našoj moći, kako smo znali i umeli, i kako nam je bilo namenjeno.

To jednostavno ne možemo promeniti. Biti okrenut ka tom smeru na svom životnom putu je pogrešno, jer ne možemo okrenutim leđima ići napred. Tada je svaki naš sledeći korak sputan nečim čega više nema i često je pogrešan. Ne vidimo kuda idemo vođeni verom života jer na leđima nemamo oči kako bismo videli svoje korake. Brinuti znači ne verovati u univerzalnu životnu, božansku energiju - dakle ne verovati u sebe.

Brigom se udaljavamo od sebe, od sebe u sebi i od sebe izvan sebe, dospevamo na stranputice života sa povezom straha preko očiju. Da ne biste žalili za onim što ste uradili u prošlosti, usmerite svoj um kako biste bili zahvalni na lekciji koju ste pritom naučili, i budite svesni da svaka lekcija ima svoju cenu i da je to prirodno. Zato budite zahvalni i na pogrešnom malom koraku koji će vam pomoći da ne napravite još veći.

5 reiki principa dobrog života (1): Kako da danas stvarno ne budete ljuti...

Žarko Ilić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.